Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak ochránit proti korozi???
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 9
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2011 , 18:21   Citovat  

alien44 napsal:
tím nic nezkazíš ale osobně bych tam dal něco hustějšího. Třeba u toho body 932, které má v sobě vlákna, tak je třeba silná vrstva, aby to dobře fungovalo. čím silnější vrstva, tím víc je to odolnější.

No abych pravdu řek tak s Body jsem nebyl vůbec spokojen a dost silně jsem zvážil ,že si jej již nikdy nekoupím. Nastříkal jsem si sním celý podvozek a do měsíce to bylo opryskaný a loupalo se to i když jsem spodek ostříkal wapkou s horkou vodou a saponátem. Bohužel ,ale v tomhle je resistin ohodně lepší. A letos jsem to dělal znovu ,ale tentokrát tim resistinem a drží to a neloupe se to. Toť moje zkušenost
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.9.2011 , 18:52   Citovat  

optimas napsal:
No abych pravdu řek tak s Body jsem nebyl vůbec spokojen a dost silně jsem zvážil ,že si jej již nikdy nekoupím. Nastříkal jsem si sním celý podvozek a do měsíce to bylo opryskaný a loupalo se to i když jsem spodek ostříkal wapkou s horkou vodou a saponátem. Bohužel ,ale v tomhle je resistin ohodně lepší. A letos jsem to dělal znovu ,ale tentokrát tim resistinem a drží to a neloupe se to. Toť moje zkušenost

Rozepiš to více. Jak jsi postupoval, čím to bylo přesně děláno atd.
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2011 , 19:06   Citovat  

kdyz uz se tady bavime o tech barvach na podvozek jak je na tom TLUMEX co se kvality tyce mam to v praci ale nejak nemam cas si to poradne precist Velmi šťastný
   Návrat  
Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2011 , 19:36   Citovat  

Tak uvidíme co Resistin vydrží nebo jak dlouho....když si vzpomenu hodím sem za nějakou dobu echo jak dopadl je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2011 , 21:10   Citovat  

Badunclesam napsal:
Tak uvidíme co Resistin vydrží nebo jak dlouho....když si vzpomenu hodím sem za nějakou dobu echo jak dopadl je to dobrý

tak 2 roky by to mělo vydržet určitě, samo záleží na opotřebení.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2011 , 21:11   Citovat  

Hondik napsal:
kdyz uz se tady bavime o tech barvach na podvozek jak je na tom TLUMEX co se kvality tyce mam to v praci ale nejak nemam cas si to poradne precist Velmi šťastný

je to srovnatelné s Body 930, není to žádný zázrak ale pořád lepší, než se na to vykašlat
   Návrat  
misan je teď offline  misan
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2011 , 22:15   Citovat  

víte co se stane se samopalem,když ho necháte na dešti? Hihi
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2011 , 22:24   Citovat  

misan napsal:
víte co se stane se samopalem,když ho necháte na dešti? Hihi

Zmokne ? pořádnej výtlem
   Návrat  
misan je teď offline  misan
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2011 , 22:42   Citovat  

skoroduje vy tupci pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.9.2011 , 10:36   Citovat  

misan napsal:
skoroduje vy tupci pořádnej výtlem
me zatim nikdy nezrezl a to zmokl uz hodnekrat Tak to koukám!
   Návrat  
lazzzik je teď offline  lazzzik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.9.2011 , 18:08   Citovat  

alien44 napsal:
s tím jsem teď dělal ale to ukáže čas, jak je to dobré nebo ne. Je to na trhu chvilku. Na druhou stranu to řeší technolog Standa :)ten ví, co dělá je to dobrý

Edit: pokud jsem to správně pochopil, tak už ho tam máš, teď ti je odrezovač k ničemu. Do dvou dnů to přetři základem a hotovo.

ne ne ješte na autě nic nemám.proc bych to měl přetřít základem,když ten HOSTAGRUND je základovka?nebo jak si to myslel?Já nevím,jaký mám koupit ten odrezovač
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2011 , 18:36   Citovat  

alien44 napsal:
Rozepiš to více. Jak jsi postupoval, čím to bylo přesně děláno atd.

Co napsat auto zvedlé já pod autem v pláštěnce horká voda z wapky + šampon a pak jen oplach horkou vodou z wapky pak nastříkáno arvou a znovu horkou vodou oplachnuto. Koupil jsem Body v plechovce ten 1 litr nebo 0,5 litrů teď nevím kolik mělo obsah. Ale už nevím přesně číslo, ale začínalo 9. Bylo černé a dělalo to struktůru Se stydím stříkal jsem to pistolí co je na to určená na nástřik podvozku přes kompresor. I náš mechanik říkal že to Body není dobré ,že se mi to bude loupat a měl pravdu.
   Návrat  
Jetloš je teď offline  Jetloš
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.9.2011 , 21:43   Citovat  

Z 90procent se vše oloupe když se povrch na kterej se nanáčí další vrstva neobrousí... Úsměv takže postup velmi dobrý začátek co tu píšete očistít od nečistot WAP a odmastit ideál,ale pak je třeba taky vzít do ruky Filc např (šedý-jemný) nebo červený(hrubý) dělá firma 3M celé místo kde se bude stříkat potřeba zdrsnit a teprve pak nastříkat..mělo by to držet...dělal jsem to tak v zadních blatnících na ITR a po 2 letech se nic neloupe.Použito BODY ale přelakovatelné číslo nevím. Ble Tot můj názor.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2011 , 21:49   Citovat  

optimas napsal:
Co napsat auto zvedlé já pod autem v pláštěnce horká voda z wapky + šampon a pak jen oplach horkou vodou z wapky pak nastříkáno arvou a znovu horkou vodou oplachnuto. Koupil jsem Body v plechovce ten 1 litr nebo 0,5 litrů teď nevím kolik mělo obsah. Ale už nevím přesně číslo, ale začínalo 9. Bylo černé a dělalo to struktůru Se stydím stříkal jsem to pistolí co je na to určená na nástřik podvozku přes kompresor. I náš mechanik říkal že to Body není dobré ,že se mi to bude loupat a měl pravdu.

Ad 1) pokud to bylo děláno 950, tak, jak to hodně lidí u nás kupuje, tak se nedivím.

Ad 2) pokud byl ten litr vystříkán na celý podvozek, na který se má dát aspoň 2,5l, aby to mělo dostatečně odolnou vrstvu...

... bohužel pro lidi se setkávám s tím, že i když je barva nejhorší s....a, tak 95% je rukama. Tím samozdřejmě neříkám, že to je i tento případ. Občas se stane, že z várky třeba 2tun je ten zbytek kazový, což je otázka max 5l a solidní firma si to nedovolí, tak se to stát může díky lidskému faktoru.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2011 , 21:54   Citovat  

Jetloš napsal:
Z 90procent se vše oloupe když se povrch na kterej se nanáčí další vrstva neobrousí... Úsměv takže postup velmi dobrý začátek co tu píšete očistít od nečistot WAP a odmastit ideál,ale pak je třeba taky vzít do ruky Filc např (šedý-jemný) nebo červený(hrubý) dělá firma 3M celé místo kde se bude stříkat potřeba zdrsnit a teprve pak nastříkat..mělo by to držet...dělal jsem to tak v zadních blatnících na ITR a po 2 letech se nic neloupe.Použito BODY ale přelakovatelné číslo nevím. Ble Tot můj názor.

pokud to jde a člověk si s tím dá práci, tak je to bezproblémů. Další případ, přelak (Body 950) se používá na prahy, případně lemy. Je to tvrdé a rychle to praská, příště je lepší použít nepřelak (930,932), který je ''gumovější'' a odolává lepé nárazům a je líp přilnavější.
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.9.2011 , 23:35   Citovat  

Hondik napsal:

já třeba na autě nemám nic jinýho, komplet podvozek, dutiny, prahy, dveře zevnitř a kufr, prostě to bylo doma tak jsem to tam šoupnul. pokaždý aspoň dvě vrstvy s tím že ta první se nechala zavadnout, pod tím nitro základ na očištěný povrch a minulou zimu to vydrželo bez úhony. uvidíme co na to řekne další, dyžtak natřeme zase OK
   Návrat  
Dejw83 je teď offline  Dejw83
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 8:13   Citovat  

Já jsem ještě na své staré auto použil ten BODY 950. Měl jsem ho tři roky a nic se neloupalo. OK Asi opravdu záleží, jak je nachystaný podklad...Já celý podvozek umyl, odmastil, zdrsnil a teprve pak stříkal cca 3 vrstvy. Spotřeboval jsem 3 litry BODY a po třech letech stále v pohodě Úsměv Takže teď před zimou se chystám na své Coupe Honda
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 16:57   Citovat  

alien44 napsal:
Ad 1) pokud to bylo děláno 950, tak, jak to hodně lidí u nás kupuje, tak se nedivím.

Ad 2) pokud byl ten litr vystříkán na celý podvozek, na který se má dát aspoň 2,5l, aby to mělo dostatečně odolnou vrstvu...

... bohužel pro lidi se setkávám s tím, že i když je barva nejhorší s....a, tak 95% je rukama. Tím samozdřejmě neříkám, že to je i tento případ. Občas se stane, že z várky třeba 2tun je ten zbytek kazový, což je otázka max 5l a solidní firma si to nedovolí, tak se to stát může díky lidskému faktoru.

Ty plechovky jsem měl 2 a obě padly na ten podvozek tak jako teď tedy loni 2 kila Resistinu car a po jedné zimě pořád drží. Bohužel jsem podvozků nastříkal celkem dost ,ale že se mi to takhle podělá na mojem autě to jsem teda nečekal. Ostatní auta bez problému
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 18:53   Citovat  

lazzzik napsal:
ne ne ješte na autě nic nemám.proc bych to měl přetřít základem,když ten HOSTAGRUND je základovka?nebo jak si to myslel?Já nevím,jaký mám koupit ten odrezovač

Když jsi použil tohle tudy odkaz tak to je přímo barva na rez, která neobsahuje pigment a váže se chemicky na rez. Pod ní ještě můžeš použít odrezovač. Tohle je to samé akorát obsahuje antikorozní pigment tudy odkaz , který ta základovka potřebuje, aby fungovala.
Když použiješ ten blokátor, stejně na to musím použít základ. Ideláně červenohnědý, má nejodolnější pigment.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 18:55   Citovat  

optimas napsal:
Ty plechovky jsem měl 2 a obě padly na ten podvozek tak jako teď tedy loni 2 kila Resistinu car a po jedné zimě pořád drží. Bohužel jsem podvozků nastříkal celkem dost ,ale že se mi to takhle podělá na mojem autě to jsem teda nečekal. Ostatní auta bez problému

Tak to nevím, kde může být problém. Já budu příští rok používat bitumen od Vosschemie.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 18:59   Citovat  

alien44 napsal:
Když jsi použil tohle tudy odkaz tak to je přímo barva na rez, která neobsahuje pigment a váže se chemicky na rez. Pod ní ještě můžeš použít odrezovač. Tohle je to samé akorát obsahuje antikorozní pigment tudy odkaz , který ta základovka potřebuje, aby fungovala.
Když použiješ ten blokátor, stejně na to musím použít základ. Ideláně červenohnědý, má nejodolnější pigment.

ten druhý odkaz,nejde otevřít,respektivě se tam nic neukáže.Čily,jestli tomu dobře rozumím,když dané věci obrousím až na holý kov tak ten hostagrund na to dávat nemám?ale měl bych tam dát to co si zde uvedl jako druhý odkaz který nefunguje?Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 19:10   Citovat  

lazzzik napsal:
ten druhý odkaz,nejde otevřít,respektivě se tam nic neukáže.Čily,jestli tomu dobře rozumím,když dané věci obrousím až na holý kov tak ten hostagrund na to dávat nemám?ale měl bych tam dát to co si zde uvedl jako druhý odkaz který nefunguje?Úsměv

nesmíš být, tak rychlý Úsměv zkus to znovu. Hele ten blokátor se používá na rez, případně jako kontaktní můstek na měď, pozink atd. Pokud to budeš brousit na kov a nezůstane tam žádná rez, tak nepotřebuješ žádný odrezovač ani blokátor
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 19:16   Citovat  

alien44 napsal:
nesmíš být, tak rychlý Úsměv zkus to znovu. Hele ten blokátor se používá na rez, případně jako kontaktní můstek na měď, pozink atd. Pokud to budeš brousit na kov a nezůstane tam žádná rez, tak nepotřebuješ žádný odrezovač ani blokátor

děkuji.Aha,tak ted jsem z toho jelen,jak jsem se bavil s tím pánem od barvy laky,tak říkal,obrousit až na kov,použít odrezovač aby se rez zastavila pak použít základovku a finálně barvu.Čily myslíš,že takhle je to špatně?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 19:28   Citovat  

lazzzik napsal:
děkuji.Aha,tak ted jsem z toho jelen,jak jsem se bavil s tím pánem od barvy laky,tak říkal,obrousit až na kov,použít odrezovač aby se rez zastavila pak použít základovku a finálně barvu.Čily myslíš,že takhle je to špatně?

přečti si to pořádně, co jsem napsal. Pokud to obrousíš na kov a nebude tam žádná rez, tak co chceš zastavovat odrezovačem? Pokud tam rez zůstane, tak jasně, použiješ odrezovač, pro jistotu klidně ten blokátor a pak základ a vrch.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 22:27   Citovat  

alien44: prosím tě mám takový dotaz. Mám odrezovač a ponořil jsem do něj nějaké kovové věcičky co byly zrezlé a nechal jsem je tam přes noc a druhý den jsem myslel ,že mě trefí šlak. Normálně na tom kovu byly takové nějaké vysrážené divné věcinevím jak to popsat ale ničím to nešlo dolů a když jsem do toho rýpnul nehtem tak jsem si ho málem urval. Něco se na tom povrchu vysráželo a nešlo dolů ani ocelákem byla to něco jako struska nebo co. Jediné co na to pomohlo byla kyselina solná ta to rozpustila a bylo to zas jak dětská prdýlka. Od te doby těm odrezovačům moc nevěřím po téhle zkušenosti.
   Návrat  
Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2011 , 23:04   Citovat  

nevite nahodou o nekom ve strednich cechach co by mi osetril spodek + vzal dutiny ... ??
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.10.2011 , 10:13   Citovat  

optimas napsal:
alien44: prosím tě mám takový dotaz. Mám odrezovač a ponořil jsem do něj nějaké kovové věcičky co byly zrezlé a nechal jsem je tam přes noc a druhý den jsem myslel ,že mě trefí šlak. Normálně na tom kovu byly takové nějaké vysrážené divné věcinevím jak to popsat ale ničím to nešlo dolů a když jsem do toho rýpnul nehtem tak jsem si ho málem urval. Něco se na tom povrchu vysráželo a nešlo dolů ani ocelákem byla to něco jako struska nebo co. Jediné co na to pomohlo byla kyselina solná ta to rozpustila a bylo to zas jak dětská prdýlka. Od te doby těm odrezovačům moc nevěřím po téhle zkušenosti.

většinou je odrezovač jako naředěná kyselina fosforečná. Aplikuje se to většinou štětcem 1x-3x. Odrezovač způsobí to, že ti ta fosforečná kyselina mění rez a z části kovu, které jsou chycené zpátky na oxid železa, což je ta bílá/černá věc, co jsi tam našel. Tím, že jsi to tam nechal tak dlouho, tak ti to pořád reagovalo. Kyselina solná/chlorovodíková ti rozpustí většinou všechno. Nic není 100% ani ty odrezovače. Jak se říká, nejlepší přítel barvaře je rez Velmi šťastný

Edit, ještě mě napadlo, jestli jsi to bodyčko něčím ředil? Třeba aceton v tom dělá pěkný bordel, zšediví a zkřehne.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.10.2011 , 21:32   Citovat  

alien44 napsal:
přečti si to pořádně, co jsem napsal. Pokud to obrousíš na kov a nebude tam žádná rez, tak co chceš zastavovat odrezovačem? Pokud tam rez zůstane, tak jasně, použiješ odrezovač, pro jistotu klidně ten blokátor a pak základ a vrch.

od děkuji za vysvětlení,to víš mám v tom maglajs.Mohu se zeptat,jakou by si mi tedy doporučil základovku?a na vrch bych dal tedy alkyton. Úsměv
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.10.2011 , 22:01   Citovat  

lazzzik napsal:
od děkuji za vysvětlení,to víš mám v tom maglajs.Mohu se zeptat,jakou by si mi tedy doporučil základovku?a na vrch bych dal tedy alkyton. Úsměv

pokud chces mit nahore Alkyton tak bud to natres rovnou tim nebo pouzijes zaklad primo od stejne firmy
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.10.2011 , 22:27   Citovat  

Hondik napsal:
pokud chces mit nahore Alkyton tak bud to natres rovnou tim nebo pouzijes zaklad primo od stejne firmy

myslíš PRIMER + ?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak ochránit proti korozi???
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina