Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 59, 60, 61 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Strana 60 z 333
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.6.2012 , 16:19   Citovat  

angel.CZ napsal:
no jasně že můžeš Velmi šťastný Skus si najet na heureku a zadat elektrická (teleskopická) anténa ....
tudy odkaz

Mě se zdá že mám přímo tuhle : tudy odkaz nebo tudy odkaz Mám nasazeno cca 2 týdny a zatím zvládla bouřku a 140km/h (pak už radši zatahuju) je to dobrý

Dekuju Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
elpin je teď offline  elpin
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.6.2012 , 16:19   Citovat  

piskot napsal:
Tak to koukám! Tak to koukám! Tak to koukám!
Jaké máš prosím poslední šestičíslí VINka...?

Chceš vědět jestli nemáš stejně prohnilou sérii? Mr. Green
   Návrat  
Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.6.2012 , 20:36   Citovat  

Co jsem zatim nasel ja je tohle a nektere srouby a tyce silentbloku Smutný Ten lem to je u spoje kde je sroub.Nekdo tam dal kovovej a ma tam byt plastovej a asi poskodil antikorozni ochranu a je z toho tohle.

odkaz
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2012 , 6:06   Citovat  

elpin napsal:
Chceš vědět jestli nemáš stejně prohnilou sérii? Mr. Green

Přesně. Velmi šťastný
Jde mi o to, jestli by se dalo vysledovat, jestli nějaká série vykazuje subjektivně nadměrné reznutí.
Já mám třeba posledních šest čísel 002894, z čehož usuzuji, že mám auto, co sjelo z linky tak druhý den po zahájení výroby Acco 6G. On taky ten mišmaš výbavy, co mám, je tomu poplatný... Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.6.2012 , 10:35   Citovat  

piskot napsal:
Přesně. Velmi šťastný
Jde mi o to, jestli by se dalo vysledovat, jestli nějaká série vykazuje subjektivně nadměrné reznutí.
Já mám třeba posledních šest čísel 002894, z čehož usuzuji, že mám auto, co sjelo z linky tak druhý den po zahájení výroby Acco 6G. On taky ten mišmaš výbavy, co mám, je tomu poplatný... Úsměv

Hmm, tak já mám 008072 což je taky poměrně brzo a rezavé mám jen nosníky podvozku. Zvláštní je že se všude píše že se tohle auto začalo vyrábět v roce 98, přitom v manuálu je 0 jako rok 99 a já mám rok 2000... a přitom tak nízké sériové číslo to mi hlava nebere

Jinak švagr je výzkumníkem ve Škodovce a říkal že by si auto v prvním roce jeho výroby nikdy nekoupil Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2012 , 16:34   Citovat  

elpin napsal:
Hmm, tak já mám 008072 což je taky poměrně brzo a rezavé mám jen nosníky podvozku. Zvláštní je že se všude píše že se tohle auto začalo vyrábět v roce 98, přitom v manuálu je 0 jako rok 99 a já mám rok 2000... a přitom tak nízké sériové číslo to mi hlava nebere

Jinak švagr je výzkumníkem ve Škodovce a říkal že by si auto v prvním roce jeho výroby nikdy nekoupil Úsměv

Já bych si škodovku nekoupil ani po pěti letech... Velmi šťastný Třeba u Hondy na to jdou naopak, nejdřív nastaví laťku hodně vysoko, a pak v průběhu let hledají, kde ušetřit a kvalita pak jde dolů...
Co myslíš nosníky podvozku?
Co se týče toho sériového čísla, je to divný. Podle obrázků je sériové číslo u předfaceliftu jen pětimístné, a pro facelift od roku 2001 šestimístné...

VIN1.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
VIN1.JPG, 131.52 kB

VIN.JPG

VIN.JPG, 95.1 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.6.2012 , 17:13   Citovat  

piskot napsal:
Já bych si škodovku nekoupil ani po pěti letech... Velmi šťastný
Co myslíš nosníky podvozku?
Co se týče toho sériového čísla, to je tedy divný... Podle prvního obrázku je sériové číslo jen pětimístné. a podle druhého obrázku má facelift od roku 2001 fixed code 1.

Já bych si Škodu taky nekoupil, ale kvalitou výroby je na vysoké úrovni - tak jako všichni Němci.

Jinak nerozumím tomu co není na tom SN jasné? Posledních 5 čísel je SN, šesté číslo od konce rok výroby. Napsal jsem ho taky pro případ kdyby se SN každý rok nulovalo...

EDIT: facelift má sice 6 čísel SN, ale všimni si že to první začíná 1 (stejně jako rok výroby), takže se podle mě za celou dobu nebude měnit. V podstatě je tedy SN opět jen 5ti místné...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.6.2012 , 9:22   Citovat  

elpin napsal:
Já bych si Škodu taky nekoupil, ale kvalitou výroby je na vysoké úrovni - tak jako všichni Němci.

Jinak nerozumím tomu co není na tom SN jasné? Posledních 5 čísel je SN, šesté číslo od konce rok výroby. Napsal jsem ho taky pro případ kdyby se SN každý rok nulovalo...

EDIT: facelift má sice 6 čísel SN, ale všimni si že to první začíná 1 (stejně jako rok výroby), takže se podle mě za celou dobu nebude měnit. V podstatě je tedy SN opět jen 5ti místné...

Nemáš pravdu, pofacelift má SN šestimístné, identifikace roku 2001 je před tím U.
Nerozporuji, že Škoda vyrábí kvalitně, ale podle mě je rozdíl, jestli a) kvalitně vyrobíš normální auto, nebo b) normálně vyrobíš kvalitní auto.
Ad a) kvalitně se dohromady dají průměrné díly, ad b) normálně, se zaručenou úrovní výroby, se dají dohromady kvalitní díly.
Co tak čtu různě po fórech, Honda poslední dobou zřejmě inklinuje k bodu a), takže buďme rádi, že máme ty naše Acca 6G. Úsměv
   Návrat  
Chumo je teď offline  Chumo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.6.2012 , 9:25   Citovat  

Mozem sa opytat, co konkretne je na skodovkach urobene na vysokej nemeckej urovni?
Sedel si ty uz vobec niekedy v nejakej skodovke? Vsak to je tragedia...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2012 , 10:36   Citovat  

Chumo napsal:
Mozem sa opytat, co konkretne je na skodovkach urobene na vysokej nemeckej urovni?
Sedel si ty uz vobec niekedy v nejakej skodovke? Vsak to je tragedia...

Zeptat se můžeš, obávám se však, že kromě marketingových řečí se nic nového nedozvíš. Velmi šťastný
Zřejmě za kvalitu považují to, že živí armádu lidí kolem SAPu, aby Škodovkář mohl vrkat blahem, že pro auto vyrobili někde motorek ostřikovače toho a toho dne, a na auto byl namontován tou a tou směnou, tím a tím člověkem. A že ten motorek po roce odejde? Ale vždyť mají oni papíry, že všechno bylo v pořádku... HaHaaa
Ještě mě napadla douška k "...Jinak švagr je výzkumníkem ve Škodovce...". Asi se tam v tom oddělení moc nepřetrhnou, jak jinak si vysvětlit, že pustili ven HTP se jeho neduhama, nebo předělávané uložení ramen přední nápravy u Fabií během výroby. Oni si dělají výzkumnou laboratoř z lidí, co si škodovky koupí...
Ale už dost. offtopic
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.6.2012 , 12:39   Citovat  

Vacsina normalnych muzov rozmysla nad tym... "Co zeny naozaj chcu a potrebuju..." Inzinieri rozmyslaju..." Ako prist na koren SAPu..." Asi si to vystihol uplne presne... Momentalne nadavam, lutujem sa, nariekam a aj tak ma SAP niecim novym prekvapi...

Odjazdil som na skodovkach desiatky tisic km a nedovolim si tvrdit, ze by som niekedy mal pocit, ze je to kvalitne auto.... Okrem predcasne odchadzajucich spotrebnych dielov, su to aj poruchy dielov, ktore sa az tak spotrebne nejavia... O manevrovatelnosti a castych smykoch a v neposlednom rade ani zlicovani plastov v interieri ani nehovorim... Rocniky okolo 2002 mali zosupany interier asi tak po 20tisic km, nefungujuce zakladne vybavenie...
Ale toto je asi tema do inej diskusie...
Moja stara 99 honda accord s 500tisic km za sebou ma interier v lepsom stave ako superb 2004 na ktorom som jazdil a mal 100tisic km... A to je moj accord pomaly stavebny voz, pravidelne je napratany kompletne polystyrenom a plny kufor cementu...Úsměv))

Zase na druhej strane je aj dolezite to spravne porovnat... Zlata to skodovka v porovnani s Alfa romeo... Alebo nejakymi inymi renaultami....
   Návrat  
mikos je teď offline  mikos
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.6.2012 , 21:08   Citovat  

Ahoj, nevíte někdo kolik je ještě zhruba paliva v nádrži, když se rosvítí kontrolka rezervy?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.6.2012 , 21:41   Citovat  

9 litrov
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.6.2012 , 22:06   Citovat  

Chumo napsal:
9 litrov

díky. A teď ještě jeden dotaz. Když jsem stál na rovině (panelu), měřil jsem výšku auta. Nevím čím to je, ale levý předek je zhruba o 1-1,5 cm níž, než pravý předek. Zadky jsou skoro stejné, kdyby se srovnal ten předek, tak se srovnají taky. Že by unavená pružina na jedné straně?
   Návrat  
tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.6.2012 , 0:00   Citovat  

Kluci to ja na firemnu HTP nedopustim, nieze by to bolo nieco super.. ale clovek ak vie, usetri, a co ostane spapa honda kouř
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2012 , 6:11   Citovat  

tukkan napsal:
Kluci to ja na firemnu HTP nedopustim, nieze by to bolo nieco super.. ale clovek ak vie, usetri, a co ostane spapa honda kouř

Když tedy nedáš na ten HTP dopustit, tak jsem našel tudy odkaz a reakci Škodovky tudy odkaz
Stalo se někdy, že by Honda vypustila do světa takhle "povedený" motor...?
   Návrat  
tukkan je teď offline  tukkan
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.6.2012 , 8:45   Citovat  

piskot napsal:
Když tedy nedáš na ten HTP dopustit, tak jsem našel tudy odkaz a reakci Škodovky tudy odkaz
Stalo se někdy, že by Honda vypustila do světa takhle "povedený" motor...?

Ja som ale nemyslel na spolahlivost a konstrukcne chyby.. iba usetreny benzin pre moje acco Nápad je tu!
Mame ich vo firme 2 a jedna uz problemy s ventilmi mala, a ma komplet hlavu po GO.
Druhu na ktorej jazdim ja, to len caka.
No a idem si citat tie clanky nech sa zasmejeme v praci.
A moj brat si pred rokom kupil fabiu kombi HTP, ked som sa to dozvedel, skoro ma trafilo.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.6.2012 , 12:10   Citovat  

mikos napsal:
díky. A teď ještě jeden dotaz. Když jsem stál na rovině (panelu), měřil jsem výšku auta. Nevím čím to je, ale levý předek je zhruba o 1-1,5 cm níž, než pravý předek. Zadky jsou skoro stejné, kdyby se srovnal ten předek, tak se srovnají taky. Že by unavená pružina na jedné straně?

nikdo nic?
   Návrat  
angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.6.2012 , 14:38   Citovat  

[quote="mikos"]nikdo nic?[/quote]

může být i tlumič. Vím že jsou různé firmy určené přímo na měření tlumiču a pružin. stojí to cca 200kč a je to na půl hoďky. Vím kde je to to u nás, zaleží kde bydlíš, ale strýc Google ti poradí Mrk

Jinak jednoduchá zkouška tlumiču, zapři se o bok auta a pořádně rozhoupej. Jak přestaneš, auto by se mělo hned zastavit, pokud ne, je to blbý (tlumiče se mění na obou stranách stejně a nejsou zrovna levné)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.6.2012 , 20:20   Citovat  

angel.CZ napsal:
může být i tlumič. Vím že jsou různé firmy určené přímo na měření tlumiču a pružin. stojí to cca 200kč a je to na půl hoďky. Vím kde je to to u nás, zaleží kde bydlíš, ale strýc Google ti poradí Mrk

Jinak jednoduchá zkouška tlumiču, zapři se o bok auta a pořádně rozhoupej. Jak přestaneš, auto by se mělo hned zastavit, pokud ne, je to blbý (tlumiče se mění na obou stranách stejně a nejsou zrovna levné)

tlumiče jsem nechával měřit před půl rokem, to už to stálo křivě a měli všechny cca 80%, ale asi to zkusim ještě jednou. Jak měří ty pružiny?
   Návrat  
angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 1:40   Citovat  

[quote="mikos"]tlumiče jsem nechával měřit před půl rokem, to už to stálo křivě a měli všechny cca 80%, ale asi to zkusim ještě jednou. Jak měří ty pružiny?[/quote]

to by meli mit v tom servise nejakej pristroj. Pokud mas kde zvednout auto, nech ho zvednout a koukni se sam, mozna uvidis, mozna ne. Za pokus nic nedas
   Návrat  
macino.t je teď offline  macino.t
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 17:59   Citovat  

zdravim, muze mi nekdo poradit , ktera pojistka je od klaksonu, nejak se v tom nemuzu zorientovat...diky moc
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2012 , 7:14   Citovat  

macino.t napsal:
zdravim, muze mi nekdo poradit , ktera pojistka je od klaksonu, nejak se v tom nemuzu zorientovat...diky moc

Už je to jasnější?

Horn.JPG

Horn.JPG, 59.48 kB
   Návrat  
macino.t je teď offline  macino.t
PříspěvekZaslal: 7.6.2012 , 18:37   Citovat  

piskot napsal:
Už je to jasnější?

diky, tu jsem zkousel a je v poradku, jen jsem potreboval overit ze je to ona... problem bude nekde jinde
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2012 , 2:24   Citovat  

macino.t napsal:
diky, tu jsem zkousel a je v poradku, jen jsem potreboval overit ze je to ona... problem bude nekde jinde

Tak to asi potřebuješ tyhle obrázky...

Horn1.JPG

Horn1.JPG, 78.92 kB

Horn2.JPG

Horn2.JPG, 102.74 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.6.2012 , 3:54   Citovat  

Piskot, Chumo:

Pokud hodnotíte Škodu, musíte se zamyslet nad třemi věcmi:
1. Množství vyrobených aut. Jen u nás a na slovensku jezdí v podstatě miliony škodovek, takže pokud má 0.1% nějakou vadu, jsou to tisíce lidí co jdou večer na internet a stěžujou si na fórech jak se jim to kazí.

2. Cílová skupina. Škodovky jsou často jako firemní auta (zachází se s něma všelijak) a nebo kupováni lidmi kteří nemají auta nijak v lásce a prostě se jen potřebují vozit. Z toho důvodu nebude fanoušků škody nějak (relativně) mnoho a tudíž ono 0.1% značně převažuje.

3. Cena. Škodovky jsou levné auta. Šetří se, šetří se, šetří se. Nesmíte se divit že je motor stavěný na 250 tisíc km a ne na dvě miliardy jak u Hondy (přece jen jsme cenově někde jinde). Každopádně je ale to auto stavěno podle německých norem a pokud srovnáte kvalitu Škody a jiných značek ve stejné cenové kategorii není na tom Škodovka zas tak špatně.

Suma sumarum, v žebříčku spolehlivosti TUV za rok 2011 se Škoda Fabia umístila na 37. místě ze 128. Přeberte si to jak chcete...

PS: Ohledně jízlivých poznámek o výzkumnících: Každý dělá v rámci možností a toho co mu zaměstnavatel přikáže a co povolí.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2012 , 15:09   Citovat  

elpin napsal:
Piskot, Chumo:

Pokud hodnotíte Škodu, musíte se zamyslet nad třemi věcmi:
1. Množství vyrobených aut. Jen u nás a na slovensku jezdí v podstatě miliony škodovek, takže pokud má 0.1% nějakou vadu, jsou to tisíce lidí co jdou večer na internet a stěžujou si na fórech jak se jim to kazí.

2. Cílová skupina. Škodovky jsou často jako firemní auta (zachází se s něma všelijak) a nebo kupováni lidmi kteří nemají auta nijak v lásce a prostě se jen potřebují vozit. Z toho důvodu nebude fanoušků škody nějak (relativně) mnoho a tudíž ono 0.1% značně převažuje.

3. Cena. Škodovky jsou levné auta. Šetří se, šetří se, šetří se. Nesmíte se divit že je motor stavěný na 250 tisíc km a ne na dvě miliardy jak u Hondy (přece jen jsme cenově někde jinde). Každopádně je ale to auto stavěno podle německých norem a pokud srovnáte kvalitu Škody a jiných značek ve stejné cenové kategorii není na tom Škodovka zas tak špatně.

Suma sumarum, v žebříčku spolehlivosti TUV za rok 2011 se Škoda Fabia umístila na 37. místě ze 128. Přeberte si to jak chcete...

PS: Ohledně jízlivých poznámek o výzkumnících: Každý dělá v rámci možností a toho co mu zaměstnavatel přikáže a co povolí.

Dovolím si reagovat, ačkoli už jsem si o pár příspěvků výš řekl dost.
Ad 3) Nejsem proti, aby motor byl stavěný jen na čtvrt miliónu km, v tomhle dělá marketing škodovkám "medvědí službu", když je prezentuje jako téměř nezničitelná auta. Že motory Š120 byly stavěné jen na 100 tis. km, kupodivu nikomu nevadilo. Proč? Š120 nebyly prezentovány jako "superauto" a jako takové byly Š120 brané, i když dnes jako tenkrát si na ně potřeboval tak 15 výplat...
Ad 2) Být podnikatel, tak si sakra ohlídám, aby se k výrobnímu prostředku zaměstnanci chovali tak, jak mají. "...a nebo kupováni lidmi kteří nemají auta nijak v lásce a prostě se jen potřebují vozit...", tohle moc nechápu, proč si takoví lidé kupují zrovna škodovku?
Ad 1) Statistika je kouzelná věda. Tuším Churchill řekl : "Věřím jen té statistice, kterou jsem sám sfalšoval". Není to doslova, ale přesně to vystihuje moje míňení o různých žebříčcích spokojenosti, spolehlivosti, atd.

A poznámka o výzkumnících? Jestli ji vnímáš jako jízlivou, prosím... Se svojí náturou bych nemohl dělat něco, na co by mi zaměstnavatel řekl "Jo, Pepo, to co navrhuješ, je super. Lidi s tím nebudou mít žádné starosti. Ale, víš, je to o deset euro dražší, než ta původní varianta, která sice není až tak dobrá, ale taky funguje, a když to přestane fungovat, tak dáme vydělat servisům..." Jo, jsou to velké peníze, 10xpůl milionu aut, a pak ještě peníze utracené v servisu... Kolik z nich ten výzkumník vidí zpětně, třeba ve formě prémií...? Úsměv
   Návrat  
k.twenty je teď offline  k.twenty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.6.2012 , 19:52   Citovat  

ahoj dneska jsem zjistil ze mam praskle svody na svem 6g accord coupe cg. 2.0i vtec nemate je nekdo na prodej mozna i nerezove? pripadne by meli byt stejen jako u evropskeho accordu 6g ? ja mam F20B5 diky za odpovedi.)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2012 , 16:11   Citovat  

Chlapy, jak vám jdou šlapat pedály? Dycky si připadám jak ve V3Sce. Teď jsem se projel starym A5G a úplně krásně lehoučce se přidává plyn, i spojka jde šlapat... a pak jsem přesednul do 6G a kurde zas jak v tanku...
A to už jsem to promazal a furt to jde tak ztuha. Je to tak schválně udělané? Aby člověk moc nešlapal na plyn nebo co?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.6.2012 , 17:24   Citovat  

elpin napsal:
Chlapy, jak vám jdou šlapat pedály? Dycky si připadám jak ve V3Sce. Teď jsem se projel starym A5G a úplně krásně lehoučce se přidává plyn, i spojka jde šlapat... a pak jsem přesednul do 6G a kurde zas jak v tanku...
A to už jsem to promazal a furt to jde tak ztuha. Je to tak schválně udělané? Aby člověk moc nešlapal na plyn nebo co?

mě to jde zlehka
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 6G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 59, 60, 61 ... 331, 332, 333  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina