Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 52 z 97
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.7.2012 , 22:08   Citovat  

vti [906team] napsal:
GT28R je inak 'len' GT2560R, co tym chces ziskat ?
?
když použije místo T25 s 54mm kompresorem o trochu větší T28ku s 60mm "větrákem"? Úsměv
T28ku kluznou z S15 sylvia mám taky připravenu, na street se zdá v pohodě a za pár babek
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 7:54  Naposledy upravil monty dne 20.7.2012 , 13:22, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

LJay napsal:
vti [906team]: Při zajíždění motoru s turbem se bojím toho, že v tu dobu budu mít v jednotce ještě původní NA mapy, tak aby to nebylo chudý a nebyl špatný předstih. Nebo je možný to zajet s NA mapama když se budu držet mimo boost?

JJ vím že GT28R je starší označení GT2560R. Garrett to kvuli něčemu měnil, někde sem o tom viděl článek, ale nečetl sem ho. Prodej tý TB2525ky co sem měl předtím byl možná trochu neuvážený, ale stalo se. Tu GT2560R bych vzal kvuli tomu, že z těch turb co sem si vybral je asi nejdostupnější. Pokud to klapne tak jí budu mít za nějakých 7t. Sice bude mít asi o něco pozdější nástup někde kolem 3000 ot (možná trochu dřív kvuli vyšší kompresi), ale nebude mít takový problémy ve vysokých otáčkách. Co sem viděl grafy z brzd, tak ta TB2525 měla strop někde kolem 5000-5500 ot a pak většinou začal výrazně padat kroutící moment. Co se týká výkonu, tak můj cíl je 200whp s pokud možno co nejkratším spooltimem a nejlineárnějším průběhem výkonu a kroutícího momentu. Na to by asi bylo výhodnější nějaký menší turbo, ale bohužel sem zatím na žádný vhodnější nenarazil. Kdyby si věděl o nějaký jiný variantě, tak si rád nechám poradit.

Ohledně toho FPR si zatím nejsem jistý jestli je ho potřeba měnit (zatím sem neměl čas si kolem toho něco přečíst), ale jelikož seriový FPR zavírá vratku do nádrže v závislosti na podtlaku v sání (čím vetší zatížení, tím vyšší podtlak), tak na FI motoru to nebude fungovat protože s rostoucím zatížením roste i přetlak v komoře, takže se vratka nebude zavírat, ale jak sem psal předtím, zatím sem kolem toho nic nezjišťoval, takže je to spíš taková laická úvaha.

Jinak nedávno sem narazil na tenhle projekt tudy odkaz ve kterým využívá GT2560 (kluznou verzi) na SOHC motoru s kompresí podobnou jako budu mít já a záznam z brzdy vypadá celkem pěkně.

zajíždět to mužeš klidně s turbem , jde o lehkost nohy ,případně se dá nastavit WG tak že bude otevírat při 00prd .osobně bych hned po složení dorazil na ladění a naladil to prostě támhle do 5t s mírným přetlakem a pak mužeš zajíždět do alelujá a pak to teda doladit nahotovo.(i když pokud to máš dobře složený tak o nic nejde na bmw čku se složil motor , jeden den se odjelo tak 100km večer šup na plato a druhej den se jelo na okruh do brna, první pulhodka se jela na 0,8 baru a pak už se šlo na plnej tlak a motor jede)
otevřený turbo nemužeš nechat ,přetočení viz pišta ,musel bys mu na výtlak dát špunt -zbytečný.
citace:
seriový FPR zavírá vratku do nádrže v závislosti na podtlaku v sání (čím vetší zatížení, tím vyšší podtlak),
funguje to obrácene a seriovej funguje bez problémů - na volnoběhu je v sání maximální podtlak (no teda větší je při brždění motorem z kopce ale to je ted fuk) a po přidání plynu klesá až do atmo tlaku (pokud je dost velká klapka ,pruchodnej filtr atd).a u turba pak s náběhem přechází do přetlaku tzn tlaku vyšším než atmo ,takže seriový regulátor na volnoběh pomocí podtlaku naopak tlak v liště snižuje -přepouští víc a při přidání plynu (ztráta podtlaku) tlak v liště zvýší ,při přetlaku se dál zvyšuje- tzn běžně je na volnoběh tlak v liště kolem 3 baru (viz kontrola v manuálu), při plným plynu u NA motoru bude někde u 3,8 -4 bar a pak se přičítá přetlak tzn při 0,5 tlaku bude i 4,5 bar.Tady pak při zvyšování tlaku docházíš k limitu čerpadla , kterej je u serie někde kolem 5-5,5 bar tzn pak by ses mohl dostat do stavu kdy se nebude přepouštět skoro nic = čerpadlo odejde.takže záleží kolik teď chceš foukat s nějakým 0,5 barem bych čerpadlo neřešil.a pak bych použil externí někde vepředu u motoru se zásobní nádržkou a v nádrži to klasický použil jako podávací -na bmw čku jsem tak řešil odlívání v zatáčkách ,zvlášť když byla skoro prázdná nádrž= ztráta výkonu chudá směs atd. teď máme za sedačkou cca 0,5 L "flašku" do který to nádržový čerpadlo to podává , horem odtíká přebytek zpátky a spodem si to saje další čerpadlo který to podává ke vstřikům ,vratka se vrací do týhle nádržky tzn takhle je skoro pořád plná a nemuže se stát že to nemá co pít .
   Návrat  
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 8:17   Citovat  

Monty: díky moc za upřesnění. OK složím to teda rovnou kompletně. Což bude plus pro mně, alespoň si ušetřím zbytečnou práci. Myslíš že by se to dalo udělat tak, že by si mi poslal EPROMKU s nějakou base mapou (samozřejmě bych ti to zaplatil předem) s kterou bych to zajel a zároveň to pak dovezl k tobě na finální naladění? Nevím totiž, jestli bych byl schopný sehnat podval. Navíc si nemůžu dovolit být dlouho bez auta, protože oba moji rodiče jsou po těžký nemoci a kdyby se náhodou něco vydělalo a já neměl zrovna k dispozici ani služební auto, tak by to byl problém.

Co se týká FRP tak sem blb, úplně sem vypustil to, že je tam škrtící klapka, která při zavření způsobí podtlak v manifoldu, taková trapná chyba Úsměv Teď jak to vidím napsaný, tak už mi to je jasný. Nad využitím stavajícího čerpadla jako podávacího pro další mezi nádržku sem už taky přemýšlel a není to vůbec špatná idea.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 8:28   Citovat  

eprom předem není problém stačí specifikovat co tam vlastně je (ecu ,map, vstřiky ,tlak).ale spíš tak na přejetí opatrný , přece jen je to střelba do lesa,minimálně zběžnou kontrolu přes wb to chce.
případně plato + káru by šlo taky zařídit.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 9:29   Citovat  

Jj s tím že to bude jen na opatrný zajetí počítám. Na údajích který by si potřeboval pro tvorbu té base map, bysme se pak dohodli.

Co se týká WB tak bych si chtěl koupit tenhle kit tudy odkaz a jeden z těch budíků co vyrábím upravit tak, aby zobrazoval hodnotu AFR na základě výstupního napětí z toho modulu. Ještě taky sháním čidlo pro EGT, ke kterýmu by byly i nějaký podklady, abych podle nich mohl upravit fw v tom budíku, nevěděl by si o něčem?
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 11:19   Citovat  

ty chceš wb nastálo ? jeslti to není zbytečná investice , stačila by podle mě kontrola přes obyč ,ale jak chceš.egt jsem něco měl doma snad si vzpomenu
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 12:57   Citovat  

Ne ne po odladění tam chci nechat normálně narrow band sondu. Špatně sem pochopil tuhle část:
monty napsal:
ale spíš tak na přejetí opatrný , přece jen je to střelba do lesa,minimálně zběžnou kontrolu přes wb to chce.

Myslel sem, že chceš abych pomocí WB zkontroloval jaký je AFR ještě předtím než pojedu k tobě na finální odladění.

Tak sem to bral tak, že bych vývoj budíku pro zobrazení hodnot z WB a EGT, který mám v plánu, protože ho u mně už poptávalo docela dost lidí, spojil s tvým požadavkem a vyrobil ho ještě před dokončením motoru.

Pokud to ale není potřeba, tak ten vývoj nechám až na zimu kdy na to bude víc času a vyrobím i ten WB kontroler, abych ho nemusel od nikoho kupovat.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 13:18   Citovat  

LJay napsal:
Ne ne po odladění tam chci nechat normálně narrow band sondu. Špatně sem pochopil tuhle část:
Myslel sem, že chceš abych pomocí WB zkontroloval jaký je AFR ještě předtím než pojedu k tobě na finální odladění.

Tak sem to bral tak, že bych vývoj budíku pro zobrazení hodnot z WB a EGT, který mám v plánu, protože ho u mně už poptávalo docela dost lidí, spojil s tvým požadavkem a vyrobil ho ještě před dokončením motoru.

Pokud to ale není potřeba, tak ten vývoj nechám až na zimu kdy na to bude víc času a vyrobím i ten WB kontroler, abych ho nemusel od nikoho kupovat.

aha nene , jako špatný by to nebylo to zkontrolovat ale myslel jsem to tak, že nechci abys to na tu jen vypočítanou mapu zajížděl .ta má sloužit jen abys to mohl nastartovat , vyzkoušet jestli to jede , nikde nic neteče ,nepraskaj hadice a pak opatrně piánko dojet ku mě a pak tu mapu projedem s wb a naladíme nějakej ten základ s menším tlakem a do určitejch otáček ,pak by sis to takhle mohl teda v klidu a pohodě zajet a po nějakejch km bysme to dodělali nahotovo v max točkách a v plným tlaku .
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 13:53   Citovat  

monty napsal:
aha nene , jako špatný by to nebylo to zkontrolovat ale myslel jsem to tak, že nechci abys to na tu jen vypočítanou mapu zajížděl .ta má sloužit jen abys to mohl nastartovat , vyzkoušet jestli to jede , nikde nic neteče ,nepraskaj hadice a pak opatrně piánko dojet ku mě a pak tu mapu projedem s wb a naladíme nějakej ten základ s menším tlakem a do určitejch otáček ,pak by sis to takhle mohl teda v klidu a pohodě zajet a po nějakejch km bysme to dodělali nahotovo v max točkách a v plným tlaku .

Tak přesně takhle si to představuju je to dobrý
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 14:10   Citovat  

osobne si myslim, ze mat wideband sondu s displayom a ECU s nastavenym closed loop podla WB a aj s lean protection je dobra vec. normalna lambda ti je dost zbytocna rovnako ako EGT vidim v tomto setupe uplne zbytocne.
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 18:50   Citovat  

monty napsal:
za jak dlouho se da takova vec naladit?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 20.7.2012 , 21:53   Citovat  

vti [906team]: to EGT by nebylo ani tak pro mně do auta, jako spíš kvuli tomu, že budíky co vyrábím jsou duální, tak abych obsadil tu druhou pozici něčím rozumným.
Tady je ukázka toho jak budík vypadá, kdyby si se chtěl podívat tudy odkaz
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 18:36   Citovat  

Teď sem donastavil ventilový vůle. Jen pro kontrolu toho jestli sem něco nezvojtil uvedu, že vůle sacích ventilů sem nastavil na 0,15mm (0,15mm měrka při posouvání drhla a 0,2mm tam už nešla strčit) a vůle výfukových ventilů sem nastavil na 0,2mm (0,2mm měrka při posouvání drhla a 0,25mm tam už nešla strčit). Tak snad je to cajk.
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 20:15   Citovat  

jj OK
hlavne poradne dotahni kontrovaci maticku. Jeji uvolneni by nadelalo poradnou neplechu...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 21:33   Citovat  

FastCivic: všechny matičky sem utahoval momenťákem na 24Nm, tak se snad žádná nepovolí.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.7.2012 , 22:23   Citovat  

Nové turbo už je doma. Je to GT28R (GT2560R). Původně bylo na koncernový 1,8 20v turbo. Po mechanický stránce vypadá naprosto v pořádku, nulové vůle ve všech osách, žádně praskliny kolem WG, ... Až mu natočím kompresor tak jak potřebuju, tak ho asi ještě pošlu do firmy special turbo na přezkoušení, abych měl jistotu, že je v cajku.

turbo 12.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
turbo 12.jpg, 111.6 kB

turbo 13.jpg

turbo 13.jpg, 111.13 kB
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.7.2012 , 23:03   Citovat  

Kompresor už mám otočený do správný pozice. Ještě musím nějak dořešit uchycení aktuátoru wastegatu, ale to by neměl být problém. Narychlo sem zkusil nahodit turbo na motor a všechno naštěstí sedí i přes to, že svody byly dělaný na jiný turbo. Jen na downpipe je jeden otvor asi o 3mm mimo, takže ho budu muset trochu probrousit.

Docela mně překvapilo, jak výrazný rozdíl je v lehkosti otáčení turbíny u kuličkovýho turba oproti kluznýmu. Tady stačí na turbínu jen lehce fouknout a už se točí Úsměv

turbo 14.jpg

turbo 14.jpg, 94.27 kB
   Návrat  
Heini je teď offline  Heini
PříspěvekZaslal: 25.7.2012 , 9:07   Citovat  

Jestli ti muzu poradit tak ho nikam neposilej je to k nicemu v CR nikdo neumi delat GT turba delam Nissany uz 10 let a takova je zkusenost. Priklad turbo na go GT2860RS stalo to 13000,- a vydrzelo necelich 300km.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
spyda je teď offline  spyda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2012 , 9:39   Citovat  

Komu to budes davat na prezkouseni? V Jablonci je tu Turbosport, referemce na ne zadny nemam, ale mas to zarohem.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2012 , 9:53   Citovat  

trosku mimo vasi diskusi ale ,mam mensi problem z olejem pres tesneni hlavy motoru , nekde jsem cetl ze B16 bloky jsou v tomhle pri turbeni nachylny , ze se to resi B18 blokem nebo tak , co je natom pravda , muj motor je pretesnenej pred cca 5000km a tlaci mi olej pres tesneni hlavy v tomhle miste vid foto .. ... ted budu pro jistotu menit tesneni vany a zmenim olej ze 10W60 na 5W40 .. pomuze jen vymena tesneni hlavy .. je to jen spatne slozenej motor nebo je na ty fame neco..

IMG_1962.jpg

IMG_1962.jpg, 1.24 MB
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.7.2012 , 10:03   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
trosku mimo vasi diskusi ale ,mam mensi problem z olejem pres tesneni hlavy motoru , nekde jsem cetl ze B16 bloky jsou v tomhle pri turbeni nachylny , ze se to resi B18 blokem nebo tak , co je natom pravda , muj motor je pretesnenej pred cca 5000km a tlaci mi olej pres tesneni hlavy v tomhle miste vid foto .. ... ted budu pro jistotu menit tesneni vany a zmenim olej ze 10W60 na 5W40 .. pomuze jen vymena tesneni hlavy .. je to jen spatne slozenej motor nebo je na ty fame neco..

Tvůj dotaz tu nemá co dělat.
   Návrat  
DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2012 , 10:12   Citovat  

crxmann napsal:
Tvůj dotaz tu nemá co dělat.

nechtel jsem kvuli tomu zakladat novej topic ale budiz .
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2012 , 11:57   Citovat  

U firmy Special Turbo jsem měl svoji TD05ku a už bych si k nim NIKDY žádný turbo nedal. Nic nebyl problém a najednou si vymyslely takový náhradní díly za ceny, který jim asi může platit někdo s vysoce nadstandartním příjmem. Turbo mi nebyli schopni opravit ani s tím, že mají údajně zastoupení MHI. Při navrhované ceně opravy se dostali na částku, za kterou bych ta turba sehnal dvě a strašně se divili, že znám skutečné ceny náhradních dílů, na kterých oni měli skoro 300 procent .Se slovy" Bude to stát tolik a tolik a vůbec vám nezaručíme, že to bude fungovat a budete to mít bez záruky"..Tváří se bůhvíjak spolehlivě, plní certifikátů, ale skutek utek a nikdy více....Kolega tam dával další turbo jen na vyvážení a oni mu jaksi zapomněli utáhnout kompresorové kolo..ještě že na to přišel dřív, než nastartoval..O nějakém vyvážení nemůže být ani řeč.
Omlouvám se za OT, ale aby sis taky nenaběhl.. OK
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.7.2012 , 12:37   Citovat  

Ve Specialu dělá kámoš, nějaké turba mi dělal a bez problémů. Ale víc lidí, víc zkušeností.
LJay: pokud je všecko ok, nač vyhazovat prachy z okna? Úsměv Až by bralo olej, pak teprve do něj hrabat - vytáhnout turbo neni jak vytáhnout klikovku
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2012 , 12:50   Citovat  

StreetKid: Třeba jsme měli jen smůlu..naštěstí se pak v Japonsku sehnaly uplně nové CHRA(středy) za ceny nižší, než je repas u nás Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.7.2012 , 9:38   Citovat  

Díky všem za rady a zkušenosti ohledně repase turba. Přemýšlel sem nad tím a zatím to udělám tak, jak navrhoval Streetkid, protože turbo nejeví známky nějakýho poškození (rotory se točí volně a jsou bez vůlí) ani úniku oleje (vnitřek kompresoru i turbíny je suchý, bez známek oleje), tak ho nahodím na motor a kdyby se náhodou nějaká závada přeci jen objevila, tak ho nechám zkontrolovat a případně repásnout. Přeci jen je zbytečný utrácet peníze za něco co možná není ani potřeba.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.7.2012 , 10:23   Citovat  

DOHCVTEC: asi by bylo lepší tyhle věci řešit v separátním tématu. Co vím, to sem napsal do tématu o tvým autu. Snad ti to nějak pomůže.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.7.2012 , 10:27   Citovat  

Včera nebylo moc času, tak sem stihnul nahodit jen ventilový víko a začal sem vymejšlet jak nejlíp uchytit aktuátor k housingu kompresoru, protože po přetočení sou jeho montážní body uplně mimo.

motor 27.jpg

motor 27.jpg, 119.29 kB
   Návrat  
Heini je teď offline  Heini
PříspěvekZaslal: 26.7.2012 , 11:02   Citovat  

Jinak na special turbo jsi dejte pozor co jse rapase týce. po repasi co to vydrzelo jen par km jejich vyjadreni bylo takove ze to je kvuli vasgatu co neni origo ale HKS Tak to koukám! A na otázku co ma spolecneho z loziskama mi nikdo ani neodpovedel a dokonce od nich prisla i rada ze pred prvnim nastartovanim neni potreba turbo namazat nebo aspon odpojit civky.
Pokud mate zajem o turbo beru GT28 od tudy odkaz kde jsi ho muzete objednat s cim chcete a super obchod.

Jinak pokud neco potrebujete mame shop kde co vidite je skladem a v Praze tudy odkaz
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.7.2012 , 11:29   Citovat  

Heini: díky za upozornění. Koukám že zkušenosti se special turbo jsou docela smíšený.
Jinak shop už mám přidaný v záložkách, kdybych něco potřeboval Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
LJay: Honda CRX 2G ED9 - R.I.P.
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 95, 96, 97  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina