Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Evideční kontrola vozidla - jak má probíhat
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 2.3.2012 , 17:03   Citovat  

Kyon napsal:
mam dotaz..
potrebuju prihlasit auto a papir z evidencky je skoro rok starej..
poslou me udelat novou evidencku.. nebo jim bude stacit ta rok stara? Velmi šťastný

Pošlou tě na novou, evidenčka platí 10 dní Smutný Mám ten samej problém a ptal jsem se přímo na STK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
94EJ★1 je teď offline  94EJ★1
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2012 , 17:10   Citovat  

aha takze jedu rovnou na stkacko.. diky Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jarin je teď offline  Jarin
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.3.2012 , 17:20   Citovat  

ja když jsem byl v létě na EK tak měl technik taky pindy že nemam kola zapsané ve velkém TP, ale že mě pustí protože jinak bych to nepřepsal...ale že jsou na oknech folie a ani nechtěl vidět kartičku s homologací je věc druhá... nesouhlas ... tady v tedle bananové republice si každy děla co chce Velmi šťastný
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 2.3.2012 , 18:37   Citovat  

Kyon napsal:
mam dotaz..
potrebuju prihlasit auto a papir z evidencky je skoro rok starej..
poslou me udelat novou evidencku.. nebo jim bude stacit ta rok stara? Velmi šťastný

novou
   Návrat  
millhauz je teď offline  millhauz
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2012 , 20:00   Citovat  

na EK se kontroluje jestli sedi VIN. To jestli tam prijedes na drevenych kolech z povozu nebo na 22" jim muze byt ukradene. Ja kdyz delal EK na favo, na kterym byly jiny kola,sportovni podvozek a jina kapota, tak taky prndal a nechtel mi kvuli tomu EK dat. Nakonec dal jeste rad.
   Návrat  
madlass je teď offline  madlass
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.3.2012 , 20:30   Citovat  

nejlepsi by bylo privizt auto na evidencku a podvalu bez kol Velmi šťastný
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2012 , 20:37   Citovat  

minulej rok jsem přihlašoval auto asi rok po evidenčce a novou jsem nedělal
   Návrat  
ballbutick je teď offline  ballbutick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.3.2012 , 20:45   Citovat  

DanTe napsal:
Pošlou tě na novou, evidenčka platí 10 dní Smutný Mám ten samej problém a ptal jsem se přímo na STK

To je omyl evidenčka plati celou dobu co ty vlastníš auto.. nakejch 10 dni je jen vymysl uřadu a v zakone o tom neni ani prd jak dlouho plati. a co se tyče stk.. tak u nas jsou extra exoti... neudelal jsem stk na motorce protože jsem ji dovezl na vleku a neměla řetez. nevysvetlil jsem mu že bez řetezu asi nikam nepojedu..
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.3.2012 , 23:07   Citovat  

ÚKONY na evidenčce
   Návrat  
Mapone je teď offline  Mapone
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 0:19   Citovat  

Koupil jsem auto které potřebuju napsat na sebe. Má platnou tk a vše by mělo být ok. Potřebuju udělat evidenčku, ale problém je v tom, že má prasklinu na čelním skle z jedné strany na druhou. Sklo vyměním až na jaře, ale přepsat to potřebuji už teď. Zkusím tam zajet, snad nebudou dělat problémy...
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 2:00   Citovat  

To by na evidenčce řešit neměli, takže by to mělo být bez problémů...a když bude remcat, tak mu to řekni.
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2012 , 20:15   Citovat  

Absolvoval jsem EK dvakrát, před 4 roky s 1.4 Englánem z bazaru (dovoz z Francie), série se vším jak má být a tedy bez problémů (koukal na číslo motoru, VIN a stav km). Pak před rokem Englán Vti, origo kola ale s 205/50 R15 a trochu nižší podvozek (asi -30mm), jinak origo stav a nikdo mi nic neřekl.

Osobně je mi z šaškárny s rozměrem kol vs EK taky na to snad ne, vzhledem k tomu, že podstata věci je, zda přihlašuju opravdu Honda Civic s číslem karoserie xxxx číslem motoru xxxxx stavem km xxxxxx a ne jestli to předchozí majitel provozoval na R17 a já se těch kol chci zbavit, ale zrovna jsem to tak koupil KO

Nemluvě o tom, že přihlašování svařených vraků to nezabraňuje, jen to ostatní stojí peníze a čas navíc.
   Návrat  
X44_Dan je teď offline  X44_Dan
PříspěvekZaslal: 1.1.2013 , 22:34   Citovat  

Mapone napsal:
Koupil jsem auto které potřebuju napsat na sebe. Má platnou tk a vše by mělo být ok. Potřebuju udělat evidenčku, ale problém je v tom, že má prasklinu na čelním skle z jedné strany na druhou. Sklo vyměním až na jaře, ale přepsat to potřebuji už teď. Zkusím tam zajet, snad nebudou dělat problémy...

Absolvoval jsem evidenčku s prasklým sklem. No problem.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.1.2013 , 15:10   Citovat  

Tak jsem byl dnes na evidenční kontrole. Tak jak si říkal, prasklé čelní sklo nebyl problém. Ale i tak mě vyhodil, jelikož zjistil že autu chybí katalizátor (EJ9 1.4) Úsměv Takže mám příjít znova až to dám dopořádku. Alespoň že mi vrátil těch 250,- Úsměv
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2013 , 16:56   Citovat  

Mapone napsal:
Tak jsem byl dnes na evidenční kontrole. Tak jak si říkal, prasklé čelní sklo nebyl problém. Ale i tak mě vyhodil, jelikož zjistil že autu chybí katalizátor (EJ9 1.4) Úsměv Takže mám příjít znova až to dám dopořádku. Alespoň že mi vrátil těch 250,- Úsměv

na evidencce resil katalizator? Tak to koukám! me vzdy jen zkontroloval cislo motoru a kastle a rozloucil se.
   Návrat  
Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2013 , 17:05   Citovat  

přesně tak, kastle a motor popřípadne upozorni skrz co neprojdes na STK. Ten katalizator zjistil jak ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.1.2013 , 18:45   Citovat  

Najel si normalne na linku, zkontroloval cisla kastle a motoru. Potom si vlezl do sachty a hlasi: Pane vite ze Vam tu chybi katalizator...tim padem Vam to nesedi s emisni smernici kterou mate napsanou v TP, tim padem nesedi udaje velkeho TP s autem, Nashledanou.
   Návrat  
Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2013 , 19:02   Citovat  

Chybějící katalizátor jsem nahradil flaškou slivovice na sedačce spolujezdce HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2013 , 19:23   Citovat  

Mapone napsal:
Najel si normalne na linku, zkontroloval cisla kastle a motoru. Potom si vlezl do sachty a hlasi: Pane vite ze Vam tu chybi katalizator...tim padem Vam to nesedi s emisni smernici kterou mate napsanou v TP, tim padem nesedi udaje velkeho TP s autem, Nashledanou.

Na jednu stranu má pravdu(tak to stojí ve vyhlášce), ale nikdy jsem o kontrole katu na evidenčce neslyšel.
   Návrat  
VencaOva je teď offline  VencaOva
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 0:10   Citovat  

Mě tak vždy jen kontrolovali číslo kastle, a jestli tam mám motor co tam ma být... Jinak na STK jsem prošel i s nižšíma -3 a -4 modrýma pružinama.
   Návrat  
vespula.mortifer je teď offline  vespula.mortifer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 18:01   Citovat  

Mapone napsal:

Tak to bych ho poslal někam a jel jinam. EViDENČNÍ KONTROLA JE KONTROLA ÚDAJŮ PODLE EVIDENCE V REGISTRU VOZIDEL , TO NENÍ TECHNICKÁ KONTROLA. A pokud si tohle pán plete tak bych si na něj stěžoval, protože není kompetení vykonávat svojí práci. To že bys nejspíš neprošel Emisní kontrolou je sice fakt, ale neá to s evidencí nic společného.
viz tudy evidenční kontrola
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 19:00   Citovat  

vespula.mortifer napsal:
Tak to bych ho poslal někam a jel jinam. EViDENČNÍ KONTROLA JE KONTROLA ÚDAJŮ PODLE EVIDENCE V REGISTRU VOZIDEL , TO NENÍ TECHNICKÁ KONTROLA. A pokud si tohle pán plete tak bych si na něj stěžoval, protože není kompetení vykonávat svojí práci. To že bys nejspíš neprošel Emisní kontrolou je sice fakt, ale neá to s evidencí nic společného.
viz tudy evidenční kontrola

Zjisti si co je ve vyhlášce...argumentovat soukromým webem není asi to pravé...

EDIT:
citace:

302/2001 Sb.
VYHLÁŠKA
Ministerstva dopravy a spojů ze dne 7. srpna 2001 o technických prohlídkách a měření emisí vozidel

...
(7)Evidenční kontrola je technická prohlídka vozidla v rozsahu kontrolních úkonů stanovených v příloze č. 7 ve skupině kontrolních úkonů č. 100. Tato technická prohlídka je účelově zaměřena na kontrolu souladu provedení vozidla s údaji uvedenými v technickém průkazu vozidla a v osvědčení o registraci vozidla. Evidenční kontrola je součástí každé pravidelné technické prohlídky.
...
100 IDENTIFIKAČNÍ ZNAKY VOZIDLA
101 Registrační značka, mezinárodní značka
102 Výrobní číslo (typ) motoru
103 Výrobní číslo podvozku (karosérie)
104 Odchylky v provedení vozidla
105 Barva vozidla
106 Doplňkové značky a nálepky
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 20:05   Citovat  

Stepa napsal:

Tak teď nějak nechápu čím tu argumentuješ a co uvádíš jiného než já ? Tedy mimo to, že já jsem to dal do odkazu na soukromej web - ta moje informace je ale v podstatě stejná jako ta Tvoje. Ani v tý nic nevidím o tom , že by se kontroloval technický stav. Ano , je tam, že součástí Technické kontroly je i kontrola evidenční , ale nic o tom, že by totak mělo být i obráceně. Protože pokud by to bylo tak jak se snad snažíš uvádět , tak proč bychom jezdily na technickou za cca tisícovku ,když by vlastně stačilo každý dva roky udělat evidenčku. Což tedy nestačí - nebo mi snad něco uteklo a dělám to od roku 2001 blbě ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 20:47   Citovat  

to vespula: Pokud si si nevšiml, tak jsem jenom vypsal informace týkající se evidenční kontroly, tak sem nemotej že říkám, že to je plnohodnotná technická, máš to tam snad jasně napsané(při evidenčce je jenom 6 kontrolních úkonů - to jsou ty vypsané. Při technické jich je cca 150). Tedy dále...pod skupinou "104-Odchylky v provedení vozidla" se skrývá:

citace:

Předepsané podmínky

Odchylky v provedení vozidla, odpovídající stanoveným podmínkám provozu vozidel na pozemních komunikacích a měnící parametry vozidla uvedené v jeho technickém průkazu, musí být zaznamenány v technickém průkazu, případně v osvědčení o technickém průkazu.

Způsob kontroly

Prohlídkou se zjistí, zda vozidlo odpovídá schválenému typu podle technického průkazu vozidla. V případě změn se ověří, zda změny neodporují platným předpisům. Mění-li údaje uvedené v technickém průkazu, uvede se zjištěná skutečnost v rubrice "Poznámka" protokolu o technické kontrole vozidla.

Opakuji jak jsem psal výše...technik se držel evidentně striktně dle vyhlášky (myslím si že zbytečně). Do téhle kategorie(104) spadá ABS, řazení, tažné, počet sedadel, katalyzátor a bůhví co ještě. Takže tvrdit, že je nekompetentní je myslím si dost přehnané Úsměv.

Alespoň takový je můj pohled na věc...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 21:09   Citovat  

104-Odchylky v provedení vozidla
To je fakt - pokud technik zjistí při evidenčce že ve vozidle chybí katalyzátor a přitom v techničáku je napsáno že je jím vybaveno tak je to odchylka v provedení vozidla, to máš pravdu.
Takže naopak , ten pracovník je KOMPETENTNÍ , spíš až horlivý , možná mu manželka nedala ( svačinu do práce ).
Máš pravdu Stepo , uznávám. přátele
Nic to ovšem nemění na tom, že ve většině případůstačí zajet jinam , nejlíp někam, kde nejsou tak horlivý , nebo kam mi to někdo doporučí....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 21:15   Citovat  

V pohodě...nic se neděje Mrk

Napsal jsem na Dekru, tak uvidím co napíší a postnu to sem Velmi šťastný

Na evidenčce bych ani neřešil to ABS, tažné a spol...myslel jsem si, že cílem bylo zabránit legalizaci čorkám. Ostatní by měla filtrovat technická.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2013 , 21:30   Citovat  

No,právě Dekra popisuje tu skupinu 104 jako kontrolu toho co je napsaný v TP .
Prostě můj ověřený postup je auto nechat prohlídnout u servisáka a říct mu ať zařídí i technickou a emise rovnou... vyjde to sice dráž ale máš klid a nikdo nehrotí jiný kola, bezkat, ani bodykit... Prostě když někdo ví kdy akam jet tak jde vše. To aby kontrolovali na evidenčcce kat je vážně extrém...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2013 , 20:50   Citovat  

Tak mi odepsal pan Ing. Miloš Ficek z Dekry.

DOTAZ:
citace:
Dobrý den,

kolega absolvoval evidenční kontrolu na jedné STK. A byl vyhozen s tím, že chybí katalyzátor. Cituji:

"Najel si normálně na linku, zkontroloval čísla kastle a motoru. Potom si vlezl do šachty a hlásí: Pane víte, že Vám tu chybí katalizátor? Tím pádem Vám to nesedí s emisní směrnicí, kterou máte napsanou v TP, a proto nesedí údaje velkého TP s autem. Na shledanou."

Po prostudování vyhlášky dostupné na internetu jsem zjistil následující (cituji pouze pasáže):

302/2001 Sb.
VYHLÁŠKA
Ministerstva dopravy a spojů ze dne 7. srpna 2001 o technických prohlídkách a měření emisí vozidel

...
(7)Evidenční kontrola je technická prohlídka vozidla v rozsahu kontrolních úkonů stanovených v příloze č. 7 ve skupině kontrolních úkonů č. 100. Tato technická prohlídka je účelově zaměřena na kontrolu souladu provedení vozidla s údaji uvedenými v technickém průkazu vozidla a v osvědčení o registraci vozidla. Evidenční kontrola je součástí každé pravidelné technické prohlídky.
...
100 IDENTIFIKAČNÍ ZNAKY VOZIDLA
101 Registrační značka, mezinárodní značka
102 Výrobní číslo (typ) motoru
103 Výrobní číslo podvozku (karosérie)
104 Odchylky v provedení vozidla
105 Barva vozidla
106 Doplňkové značky a nálepky

Ke kontrolnímu úkonu 104 jsem našel:

Předepsané podmínky
Odchylky v provedení vozidla, odpovídající stanoveným podmínkám provozu vozidel na pozemních komunikacích a měnící parametry vozidla uvedené v jeho technickém průkazu, musí být zaznamenány v technickém průkazu, případně v osvědčení o technickém průkazu.

Způsob kontroly
Prohlídkou se zjistí, zda vozidlo odpovídá schválenému typu podle technického průkazu vozidla. V případě změn se ověří, zda změny neodporují platným předpisům. Mění-li údaje uvedené v technickém průkazu, uvede se zjištěná skutečnost v rubrice "Poznámka" protokolu o technické kontrole vozidla.

V různých zdrojích na internetu jsou uváděny pouze kontroly ABS, řazení, počtu sedadel, tažného zařízení...o kontrole katalyzátoru zmínka nikde není. Ale dle citovaných pasáží mi z toho vychází, že se technik držel striktně vyhlášky a počínal si správně.

Moje otázka tedy je, počínal si technik na STK správně, nebo ne?

ODPOVĚĎ:
citace:
Dobrý den,

dovoluji si reagovat na Váš dotaz ohledně průběhu evidenční kontroly, který jste zaslal dne 3.ledna 2013 na info@dekra-automobil.cz

Dle novelizovaných kontrolních úkonů, které zavedla vyhláška č. 83/2012 Sb. od 1.5.2012, se za evidenční závadu považuje takový stav vozidla, kdy „změna nebo úprava vozidla neodpovídá schválenému provedení nebo dokumentaci vozidla, nebo je-li vyžadováno, není tato změna nebo úprava vyznačena v dokumentaci vozidla.“

Stav vozidla, a to i z hlediska zařízení k omezení emisí z výfuku, nesmí být proto v rozporu s vlastnostmi, deklarovanými výrobcem motoru pro dané typové označení motoru, ani s údaji, zakódovanými v popisném kódu identifikačního čísla vozidla VIN (čtvrté až deváté místo čísla VIN), resp. v rozporu se zapsanou emisní normou.

Neodpovídá-li stav vozidla těmto údajům, resp. zjistí-li technik v průběhu evidenční kontroly, že u vozidla, které má být vybaveno katalyzátorem je tento prvek odstraněn, je oprávněn hodnotit stav vozidla v rámci kontrolního úkonu 0.3 – Neshoda údajů vážnou závadou, resp. při evidenční kontrole je toto vozidlo hodnoceno z hlediska evidenční kontroly jako nevyhovující.

Ve vašem konkrétním případě si tedy technik na STK počínal správně.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Evideční kontrola vozidla - jak má probíhat
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina