Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 74 z 158
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 16:59   Citovat  

Angel.cz : podle mě není ani jedno regulátor i když nevim. Zkus udělat fotku prostoru ze strany kde je sání.

Musí do něj jít trubky s horkou vodou.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 17:07   Citovat  

[quote="crxmann"]Angel.cz : podle mě není ani jedno regulátor i když nevim. Zkus udělat fotku prostoru ze strany kde je sání.

Musí do něj jít trubky s horkou vodou.[/quote]

nafotil jsem to z více stran, tak koukni:

20130711_152716.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
20130711_152716.jpg, 2.03 MB

20130711_152657.jpg

20130711_152657.jpg, 2.22 MB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 17:19   Citovat  

Tak podle mě je to ta věc pod trubkou sání před pojistkovou a relé skříňkou...

angel.jpg

angel.jpg, 1.88 MB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 18:04   Citovat  

[quote="crxmann"]Tak podle mě je to ta věc pod trubkou sání před pojistkovou a relé skříňkou...[/quote]

ok, ráno jak přijedu z práce, zkusím tedy zda hřeje či né Úsměv
PS: tam bych to tedy nehledal Velmi šťastný

karnas je teď offline  karnas
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 18:21   Citovat  

Dopis napsal:
Těch 10ms vstřiku nemusí být vůbec problém, v první řadě záleží na tom, jestli se B vstřikovače vůbec někdy (myšleno při max. zatížení)otevírají na delší dobu (např. u mě na 1,5 ekonomu to přes 10ms nejde).
To že se sbírají body v jen určitém spektru otáček taky není problém, protože jde o poměr časů otevření mezi B a G vstřikovači (resp. jde o to, aby se B vstřiky "otevíraly" stejně dlouho i při jízdě na LPG). B křivka se tvoří jako závislost času otevření B vstřiků a (pod)tlaku v sání a ne jako přímá závislost na otáčkách.

Diky za vysvetleni, ted uz mi to dava smysl...nezalezi az tolik na RPM, dulezita je zatez. Jinak najel jsem dalsi kilometry a zadnej problem, chodi to uplne perfektne, i vykon je super takhle to na plyn nikdy nejezdilo. Tak nevim jestli se v tom mam jeste vrtat zvedat tlak a znova to ladit.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 19:38   Citovat  

Dopis napsal:
Těch 10ms vstřiku nemusí být vůbec problém, v první řadě záleží na tom, jestli se B vstřikovače vůbec někdy (myšleno při max. zatížení)otevírají na delší dobu (např. u mě na 1,5 ekonomu to přes 10ms nejde).
To že se sbírají body v jen určitém spektru otáček taky není problém, protože jde o poměr časů otevření mezi B a G vstřikovači (resp. jde o to, aby se B vstřiky "otevíraly" stejně dlouho i při jízdě na LPG). B křivka se tvoří jako závislost času otevření B vstřiků a (pod)tlaku v sání a ne jako přímá závislost na otáčkách.

Proč tedy Stag vyžaduje při najíždění B mapy veškeré možné režimy motoru? Od podtáčení na plný plyn až po omezovač bez plynu. Dokud se všechny režimy nenaučí, píše že B mapa není kompletní. Podtlak v sání je v 7000ot. stejný jako ve 2500ot. ?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 20:09   Citovat  

angel.CZ napsal:
Ahoj, delší čas jsem se neozval, ale teďka ráno po strašné cestě (kvuli škubaní) z práce se mi podařilo zachtit můj neustalí problém...

tudy odkaz

BTW: po znovu zapnutí LPG to asi za 3 sekundy chcíplo (tak samo jako 3x při parkovaní (vypadal jsem jak nezkušená blondýna)

Takže tobě kolísají otáčky a skoro ti to chcípá a škube za jízdy. Minulý týden v sobotu mi odešel jeden vstřik tak jsem v pondělí dojel do HL Propanu. Vyšel ten silnější mechanik vyndal vstřik zašel ho vyčistit a seřídit. Namontoval a ja spokojeně odjel, ale druhý den mi auto začalo za jízdy slabě cukat pořád vyskakovala kontrolka a na křižovatce když jsem zastavil otáčky šly až na nulu ,ale nechcíplo to. Jel jsem zpátky ,ale ten mechoš už tam nebyl, byl tam jiný a ten mi dal jiný vstřik ať ho vyměním a vyzkouším. po výměně se to zlepšilo ale pořád to mirně pocukávalo. Ve středu jsem tam zajel znova a dal mi ještě jeden vstřik. Zajel jsem na chatu kde mám nějakou tu venkovní dilníčku a naštval jsem se a vzal ten první původní vstřik a rozdělal ho vyčistil smontoval dal zpět a hle auto jezdí jak blesk bez jediného cuknutí. Ten tvůj problém určitě souvisí s nějakým vadným vstřikem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 20:47   Citovat  

optimas napsal:
Takže tobě kolísají otáčky a skoro ti to chcípá a škube za jízdy. Minulý týden v sobotu mi odešel jeden vstřik tak jsem v pondělí dojel do HL Propanu. Vyšel ten silnější mechanik vyndal vstřik zašel ho vyčistit a seřídit. Namontoval a ja spokojeně odjel, ale druhý den mi auto začalo za jízdy slabě cukat pořád vyskakovala kontrolka a na křižovatce když jsem zastavil otáčky šly až na nulu ,ale nechcíplo to. Jel jsem zpátky ,ale ten mechoš už tam nebyl, byl tam jiný a ten mi dal jiný vstřik ať ho vyměním a vyzkouším. po výměně se to zlepšilo ale pořád to mirně pocukávalo. Ve středu jsem tam zajel znova a dal mi ještě jeden vstřik. Zajel jsem na chatu kde mám nějakou tu venkovní dilníčku a naštval jsem se a vzal ten první původní vstřik a rozdělal ho vyčistil smontoval dal zpět a hle auto jezdí jak blesk bez jediného cuknutí. Ten tvůj problém určitě souvisí s nějakým vadným vstřikem

Tak tak. První bych zkusil jestli vůbec cvakají. Vem dlouhý šroubovák a když ti to přepne na plyn dej šroubovák na tělo vstřiku a přimáčkni ucho. Měl bys slyšet pravidelné cvakání. Samozřejmě pokud nemáš stetoskop, bo jak se jmenuje to zařízení čím doktoři poslouchají srdce Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 20:53   Citovat  

hopit napsal:
Proč tedy Stag vyžaduje při najíždění B mapy veškeré možné režimy motoru? Od podtáčení na plný plyn až po omezovač bez plynu. Dokud se všechny režimy nenaučí, píše že B mapa není kompletní. Podtlak v sání je v 7000ot. stejný jako ve 2500ot. ?

Nejsem odbornik ale podtlak v sani podle me neni zavislej na otackach ale na zatizeni motoru, tzn. jestli jedes do kopce nebo porovine atd. cely spektrum podtlaku leze tedy najet v jednom spektru otacek.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 22:12   Citovat  

Hurá diagnóza funguje. Nakonec sem stáhnul verzi SW z června tohoto roku a ejhle ona frčí. Úsměv

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2013 , 22:38   Citovat  

hopit napsal:

Taky nejsem kdovíjaký odborník na LPG a na Stag už vůbec, ale mělo by to být tak jak píše Karnas. Ale možná se pleteme to mi hlava nebere

Je jasné, že čas vstřiku není "lineárně" závislý na otáčkách, ale na zátěži. On ani být nemůže, protože výsledný výkon (práce za čas) je dán dobou vstřiku a otáčkami=počet vstřiků za jednotku času.

Já se např. při najíždění benzínové (a následně i "LPG") křivky snažil aby nesepnul Eco režim a nedošlo tak ve výsledku k posunutí křivky (její části, která vznikala ve spektru "Eco" otáček) směrem k chudé směsi.
Každopádně je podle mě důležité ladit na vícekrát - tak dlouho, až se body na benzín optimálně kryjí s těmi na LPG a výsledný model je pak nejpřesnější.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 7:08   Citovat  

[quote="optimas"]Takže tobě kolísají otáčky a skoro ti to chcípá a škube za jízdy. Minulý týden v sobotu mi odešel jeden vstřik tak jsem v pondělí dojel do HL Propanu. Vyšel ten silnější mechanik vyndal vstřik zašel ho vyčistit a seřídit. Namontoval a ja spokojeně odjel, ale druhý den mi auto začalo za jízdy slabě cukat pořád vyskakovala kontrolka a na křižovatce když jsem zastavil otáčky šly až na nulu ,ale nechcíplo to. Jel jsem zpátky ,ale ten mechoš už tam nebyl, byl tam jiný a ten mi dal jiný vstřik ať ho vyměním a vyzkouším. po výměně se to zlepšilo ale pořád to mirně pocukávalo. Ve středu jsem tam zajel znova a dal mi ještě jeden vstřik. Zajel jsem na chatu kde mám nějakou tu venkovní dilníčku a naštval jsem se a vzal ten první původní vstřik a rozdělal ho vyčistil smontoval dal zpět a hle auto jezdí jak blesk bez jediného cuknutí. Ten tvůj problém určitě souvisí s nějakým vadným vstřikem[/quote]

No, vstřiky mám asi v Dubnu repasované (všechny) tedy aspoň jsem za to vypláznul 500kč. necelý týden to jezdilo v pohodě ... No, ono to možná bude tím, jenže jak já takovou ,,dílničku´´ nemám a popravdě, ani nevím jak to vyndat a čím vyčistit... :-/

EDIT: tohle je tan regulátor ? to než vyndám tak rozeberu půl motoru KO

20130712_065056.jpg

20130712_065056.jpg, 1.99 MB

20130712_065108.jpg

20130712_065108.jpg, 1.75 MB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 7:33   Citovat  

no tváří se to tak. Dovnitř musí jít hadice s vodou, ven taky, musí k němu jít hadička s plynem, a musí k němu jít drát s teplotním čidlem a dráty pro elektromagnetickej ventil.
Určitě to pujde vyndat nějak rozumně, protože je potřeba v něm měnit filtr.
Nenapadá mi nic jinýho co by to u Hondy mohlo být.

Až to budeš vyndavat. Pokud budeš, tak bacha až povolíš hadičku plynu. Neměj u toho zapalený cigáro nebo si pujdu vyzvednout ten regulátor k nám na pole i s tebou Úsměv
Je to plný plynu. Normálně to povol a nech to chvilku on ten plyn uteče za nějakých 5 minut.
To znamená nejlépe venku Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 7:39   Citovat  

[quote="crxmann"]no tváří se to tak. Dovnitř musí jít hadice s vodou, ven taky, musí k němu jít hadička s plynem, a musí k němu jít drát s teplotním čidlem a dráty pro elektromagnetickej ventil.
Určitě to pujde vyndat nějak rozumně, protože je potřeba v něm měnit filtr.
Nenapadá mi nic jinýho co by to u Hondy mohlo být.

Až to budeš vyndavat. Pokud budeš, tak bacha až povolíš hadičku plynu. Neměj u toho zapalený cigáro nebo si pujdu vyzvednout ten regulátor k nám na pole i s tebou Úsměv
Je to plný plynu. Normálně to povol a nech to chvilku on ten plyn uteče za nějakých 5 minut.
To znamená nejlépe venku Úsměv[/quote]

nekouřím, ale dobré vědět, to uteče jen z té hadice, né z bomby že ? No, pokud se uklidní počasí, tak možná o víkendu to zkusím prubnout a rovnou i vyměním filtry. Čím jsi to čistil ?
Pokud to nebude tím, tak už jedině ty vstřiky... pokud ani tím ne, tak se naučím žít trhaně a při parkovaní a staní budu mít stop & go : Velmi šťastný Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 7:48   Citovat  

Angel: uteče všechno co je v treubkách. Ne z bomby. Já to čistil klasickým extra silným čističem na brzdy.
Ale bacha, zkus si nejdřív jakýkoliv čistič na kousek těsnění, třeba staré od filtru (pokud budeš mít nové na výměnu) aby ti je ten čistič nerozleptal.

Ted mi napadl jednoduchý návod jak dojít k tomu jestli je to reduktor.
Jak máš to udělátko na vrchu motoru, jak do něj jde jedna trubka silná a 4 slabé z druhé strany, tak jeď rukou po tý levý trubce (když stojíš před autem) přejeď ten plastovej nesmysl a jed dál. Pokud ta silná vede tam do toho pod hadicí na sání je to reduktor na 100%.
OK

U mě to po první rychlé kontrole SW a diagnostice taky vypadá na problém s HW.
Vstřiky i filtry sem objednal tak uvidíme.

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 8:52   Citovat  

Nemate nekdo zkusenosti s LPG v Honde FR-V s dvoulitrem?Je to mozna stejnej motor jako v accordu od roku 2003,pokud se nemylim.Nejsou s tim problemy?Dekuju

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 8:56   Citovat  

David.306 napsal:
Nemate nekdo zkusenosti s LPG v Honde FR-V s dvoulitrem?Je to mozna stejnej motor jako v accordu od roku 2003,pokud se nemylim.Nejsou s tim problemy?Dekuju

pokud se jedná o motor K20A6 tak pohodička. Žádnej problém.
Jinak plyn v FR-V má Dejf.

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 10:00   Citovat  

crxmann napsal:
pokud se jedná o motor K20A6 tak pohodička. Žádnej problém.
Jinak plyn v FR-V má Dejf.

K20A9 Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 12:42   Citovat  

Dejf napsal:
K20A9 Mrk

já mluvil o motoru v Accu Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 19:06   Citovat  

[quote="crxmann"]Angel: uteče všechno co je v treubkách. Ne z bomby. Já to čistil klasickým extra silným čističem na brzdy.
Ale bacha, zkus si nejdřív jakýkoliv čistič na kousek těsnění, třeba staré od filtru (pokud budeš mít nové na výměnu) aby ti je ten čistič nerozleptal.

Ted mi napadl jednoduchý návod jak dojít k tomu jestli je to reduktor.
Jak máš to udělátko na vrchu motoru, jak do něj jde jedna trubka silná a 4 slabé z druhé strany, tak jeď rukou po tý levý trubce (když stojíš před autem) přejeď ten plastovej nesmysl a jed dál. Pokud ta silná vede tam do toho pod hadicí na sání je to reduktor na 100%.
OK

U mě to po první rychlé kontrole SW a diagnostice taky vypadá na problém s HW.
Vstřiky i filtry sem objednal tak uvidíme.[/quote]

tak teďka podle toho návodu, to je to, co jsem tu házel foto naposledy : Obrázek 1 To poté vede z prava do vstřikovačů a zleva (jak jsi psal) do toho, co jsme mysleli předtím že je ten reduktor. To stěmi kabeli tak tam je na 99% i filtr.

na druhém obrázku je namalované, jak to vede, v tom kablu se to dělí a vystupuje z toho ještě nějáké drátky, to jsem více nezkoumal, začalo zase pršet...

20130712_184604.jpg

20130712_184604.jpg, 2.88 MB

20130712_184624.jpg

20130712_184624.jpg, 2.22 MB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 19:16   Citovat  

jj tak je to reduktor OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 20:40   Citovat  

Ano, pod tou hadicí od sání máš reduktor a ten další hlinikový bazmek je filtr. Nic nerozdělávej máš 100% vstřiky v tahu. Zajeď tam a řekni, že jsi tam byl v dubnu a dělali ti vstřiky ,ale že asi odešly a potřebuješ je znova vyčistit a seřídit, protože ti auto za jízdy cuká a na volnoběh chcípe. V rámci reklamace by ti to měli udělat znova. Mě je dělali taky v březnu nebo v dubnu a v rámci reklamace to udělali zadara. Nechoď do toho kanclu, ale jdi přímo za mechanikama

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 20:42   Citovat  

crxmann napsal:
Tak tak. První bych zkusil jestli vůbec cvakají. Vem dlouhý šroubovák a když ti to přepne na plyn dej šroubovák na tělo vstřiku a přimáčkni ucho. Měl bys slyšet pravidelné cvakání. Samozřejmě pokud nemáš stetoskop, bo jak se jmenuje to zařízení čím doktoři poslouchají srdce Úsměv

U těch Magic vstřiků je stačí chytit do prstů a jde hodně cítit jestli cvakají nebo ne, ale u mě se stalo že cvakaly všechny, ale ten jeden tak nějak divně

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 20:59   Citovat  

[quote="optimas"]Ano, pod tou hadicí od sání máš reduktor a ten další hlinikový bazmek je filtr. Nic nerozdělávej máš 100% vstřiky v tahu. Zajeď tam a řekni, že jsi tam byl v dubnu a dělali ti vstřiky ,ale že asi odešly a potřebuješ je znova vyčistit a seřídit, protože ti auto za jízdy cuká a na volnoběh chcípe. V rámci reklamace by ti to měli udělat znova. Mě je dělali taky v březnu nebo v dubnu a v rámci reklamace to udělali zadara. Nechoď do toho kanclu, ale jdi přímo za mechanikama[/quote]

Uz jsem z toho fakt jelen....Myslis ze nemam chdit na recepci ? Co kdyz bude garaz zavrena ?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 21:15   Citovat  

Tak sem to dneska znova poladil, zvysil jsem tlak reduktoru na 1,05, najel znova benzinovou mapu..opravdu precizne cca 30 km, potom plynovou cca 25 kilaku nicmene model se moc nezmenil, k memu prekvapeni se nakloneni zvedlo z 18 na 19, cekal jsem ze vzhledem ke zvyseni tlaku klesne. Auto chodi pekne bez jedineho problemu. Otazkou tedy zustava jestli je nakloneni 19 problem, max by melo byt 15. Asi by to chtelo zkusit mensi trysky.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.7.2013 , 21:54   Citovat  

angel.CZ napsal:
Uz jsem z toho fakt jelen....Myslis ze nemam chdit na recepci ? Co kdyz bude garaz zavrena ?

Když je teplo tak ji mají otevřenou a navíc už zakázky vypisují mechanici. Já jsem byl v kanclu snad jen jednou, vždy chodím za mechanikama. Mají tam PC s velkým monitorem opsal si SPZ vyskočilo mu moje auto kdy a co se dělalo naposled, viděl, že byly dělané vstřiky. Ten jeden co špatně cvakal vytáhnul šel ho opravit a jel jsem a pak začly ty problémy s cukáním jak jsem psal výše. Pokud máš od toho papír jak ti dělali trysky a máš to tam napsáno tak není problém

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 21:37   Citovat  

Angel: tak co nějaký pokrok?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.7.2013 , 23:14   Citovat  

[quote="crxmann"]Angel: tak co nějaký pokrok?[/quote]

zatím né, nemám se tam jak dostat, mají fakt výtečnou otvíračku. takže tam zítra volám a objednávám se, poté musím vzít volno v práci a zajet tam. zzzzzzz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2013 , 5:23   Citovat  

Takze po vymene za nove vstriky (tedy aspon dle mechanika) auto slape jako hodinky. Zatim ani jeden skyt ci zakolisani otacek. Zatim mam najeto asi 300km, snad to vydrzi. Jinak jak jsem cekal na auto, prisli dalsi dva panove s nejspis tim stejnym problemem, jeden s fabii a dalsi s renoltem se mi zda. Jak jsem se zeptal cim by to mohlo byt, zda stylem jizdy ci kvalitou plynu, rekl ze sam nevi a vstriky pujdou na testovani... kouř Je to tam.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.7.2013 , 17:32   Citovat  

Řek bych ,že největší slabinou Magica jsou vstřiky

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka