Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 2.4 spotreba oleja
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 4
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2014 , 22:20   Citovat  

accordexecut napsal:
Tak jasne ze to problem z hladiska financii nie je, oleje su dost lacne, mne islo hlavne o to ze to treba casto kontrolovat a su auta horsich znaciek a nezeru olej ani pri viac km, preto som chcel vediet ako su natom ostatny.

Jinými slovy chceš slyšet, že tvoje spotřeba oleje je v pohodě a nemá cenu jí řešit. Chápu to dobře?
Podle výrobce motoru je spotřeba do 1L/1000km v pořádku (v normě), ale už i ta 0,3L/1000km je jak jsi podotkl otravná.
Při jakém režimu máš takovou spotřebu oleje? Jak moc ten motor točíš a jaké jezdíš nejvíc trasy?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 0:31   Citovat  

udělal bych dekarbonizaci pomocí TECu.. nám to u civica výrazně pomohlo

accordexecut je teď offline  accordexecut
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 8:44   Citovat  

Petr 78 napsal:
Jinými slovy chceš slyšet, že tvoje spotřeba oleje je v pohodě a nemá cenu jí řešit. Chápu to dobře?
Podle výrobce motoru je spotřeba do 1L/1000km v pořádku (v normě), ale už i ta 0,3L/1000km je jak jsi podotkl otravná.
Při jakém režimu máš takovou spotřebu oleje? Jak moc ten motor točíš a jaké jezdíš nejvíc trasy?

To nie to nepotrebujem pocut, islo mi o to ci nahodou nestaci neviem investice do 10 000kč a spotreba sa vyrazne znizi tak to by stalo zato. A tu spotrebu mam taku pri normalnej jazde ked to casto netocim. Trasy najcastejsie mimo mesto.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 9:25   Citovat  

accordexecut napsal:
To nie to nepotrebujem pocut, islo mi o to ci nahodou nestaci neviem investice do 10 000kč a spotreba sa vyrazne znizi tak to by stalo zato. A tu spotrebu mam taku pri normalnej jazde ked to casto netocim. Trasy najcastejsie mimo mesto.

Pokud ti to bašti olej přes hlavu a spodek motoru je OK, tak do investice 10tkč se asi v pohodě vejdeš...pokud je ale špatný i spodek a ke všemu s velkou ovalitou, tak počítej investici spíš 30-40tkč dle stavu. Ceny jsou samozřejmě odhadem, když ti to bude někdo dělat. Vycházím z cen pro K20A2, kdy mi teď motor "stěluje" Dany a u K24 ty ceny budou skoro stejný Mrk

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 9:26   Citovat  

to v podstate vychazi na 1l/3000km a to kdyz v zaruce mame, tak nam honda uznava záruku na kruhy... uz mame i servisni informaci a vime co zpusobuje nadmernou spotrebu oleje u 2,4... kazdopadne, pomuze prekruhovani motoru a dulezita cast opravy je nechat si aktualizovat software ecm/pcm aby se neopakovala stejna "zavada"...

0
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 11:29   Citovat  

rotker napsal:
Pokud ti to bašti olej přes hlavu a spodek motoru je OK, tak do investice 10tkč se asi v pohodě vejdeš...pokud je ale špatný i spodek a ke všemu s velkou ovalitou, tak počítej investici spíš 30-40tkč dle stavu. Ceny jsou samozřejmě odhadem, když ti to bude někdo dělat. Vycházím z cen pro K20A2, kdy mi teď motor "stěluje" Dany a u K24 ty ceny budou skoro stejný Mrk

Cize to sa da zistit asi len rozobratim ze? Tipujem ze mechanik mi povie ze neriesit, nic uvidime diky za info.

SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 13:37   Citovat  

MattiK napsal:
to v podstate vychazi na 1l/3000km a to kdyz v zaruce mame, tak nam honda uznava záruku na kruhy... uz mame i servisni informaci a vime co zpusobuje nadmernou spotrebu oleje u 2,4... kazdopadne, pomuze prekruhovani motoru a dulezita cast opravy je nechat si aktualizovat software ecm/pcm aby se neopakovala stejna "zavada"...

A to pak vyjde na kolikpak? přátele

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 13:55   Citovat  

SaKaL napsal:
A to pak vyjde na kolikpak? přátele

kdyz se delaji jen kruhy tak sem se dival ze material vychazi cca na necelych 10tkc + prace

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 19:57   Citovat  

accordexecut napsal:

Tak to je už docela velká spotřeba oleje. To by mě taky otravovalo a chtěl bych to řešit. To tě chápu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 20:01   Citovat  

MattiK napsal:

Tak to je příjemná informace, že Honda uznává záruku, ikdyž to není "tradiční" maximální spotřeba 1L/1000km.
A taky je to důkaz toho, že to rozhodně není normální a ani vlastnost motoru, ale závada.

Prozradil bys příčiny zvýšené spotřeby oleje? Je to opotřebení pístních kroužků?
To přehrání softwaru má něco společného s neideálním spalováním benzínu a tím špatnému mazání kroužků?
Nebo se kroužky "zapékají"?

Moderátor
2
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 20:42  Naposledy upravil SaKaL dne 23.1.2014 , 23:22, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

MattiK napsal:
kdyz se delaji jen kruhy tak sem se dival ze material vychazi cca na necelych 10tkc + prace

A práce znamená kolikpak? Úsměv 5, 10, 15...?

Ale já už bych to viděl jak by to dopadlo... Odvezl bych tam auto, ať už k Aldovi, Danymu nebo prostě někam, že to za "15ku" zvládnou... Za dva dny telefon: "Hele, tak jsme to rozebrali a ono toho bude potřeba udělat trochu víc - je potřeba srovnat tohle, přelíznout támhle to, tady tudlencto vyměnit. Jo a málem bych zapomněl, koukal jsem na řetěz a přijde mi nějakej vytahanej, tak ten by už taky chtěl, když to mám dole..." Velmi šťastný to mi hlava nebere (kde je ten smajlík co si strká pistoli ke spánku? Úsměv )

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 20:59   Citovat  

Petr 78 napsal:
Tak to je příjemná informace, že Honda uznává záruku, ikdyž to není "tradiční" maximální spotřeba 1L/1000km.
A taky je to důkaz toho, že to rozhodně není normální a ani vlastnost motoru, ale závada.

Co to je za důkaz ? Tak jdi do Honda a řekni že tvoje 11 let staré auto s 200tis. km bere 3dcl oleje na 1000km a že chceš kroužky na záruku Tak to valím bulvy Samozřejmě že to bere olej přes kroužky , ale po 200tis. km je to naprosto normální stav. Najdou se vyjímky co nebudou brát olej vůbec , ale spíše ty jsou nenormální.

5 háček
-2
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 23:23   Citovat  

hopit napsal:
Co to je za důkaz ? Tak jdi do Honda a řekni že tvoje 11 let staré auto s 200tis. km bere 3dcl oleje na 1000km a že chceš kroužky na záruku Tak to valím bulvy Samozřejmě že to bere olej přes kroužky , ale po 200tis. km je to naprosto normální stav. Najdou se vyjímky co nebudou brát olej vůbec , ale spíše ty jsou nenormální.

Tak po 11 letech a 200 000 km už asi auto v záruce nebude, že?
Ano, souhlasím, že po 200 000km je ta spotřeba oleje kvůli opotřebeným kroužkům poměrně běžný jev.
Ale já osobně bych se s tím odmítl smířit a nenechal se uchlácholit, že to je normální a v pořádku.

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 23:36   Citovat  

to je v pohodě..já zas nevěřim nulové spotřebě pořádnej výtlem

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 23:44   Citovat  

RASTA napsal:
Pridavam se.Ja take ne Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2014 , 23:49   Citovat  

RASTA napsal:

To ani já ne Mrk
Já jsem spokojenej, když mezi výměnama není potřeba dolévat a hladina se udrží mezi ryskama.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2014 , 12:55   Citovat  

Petr 78 napsal:

Prozradil bys příčiny zvýšené spotřeby oleje? Je to opotřebení pístních kroužků?
To přehrání softwaru má něco společného s neideálním spalováním benzínu a tím špatnému mazání kroužků?
Nebo se kroužky "zapékají"?

zapeceny, i treba po 20ttkm

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2014 , 23:38   Citovat  

MattiK napsal:
zapeceny, i treba po 20ttkm

Aha, takže by průplach TECem mohl pomoci. Za zkoušku by to stálo.
A jaký na to zapečení má vliv nastavení ECU?
Špatný předstih, směs nebo něco jiného?

enzim je teď offline  enzim
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2014 , 23:44   Citovat  

Když se tady bavíte o spotřebě oleje.

Zkoušel někdo něco podobného jako první pokus před zásahem do motoru?

tudy odkaz

Popř. pomohlo, nepomohlo ?

+Hard-Core+ je teď offline  +Hard-Core+
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2014 , 2:00   Citovat  

Nevim, třeba mě ukamenujte, ale nechápu co s těma motorama děláte... mám Del Sol 95 rok (takže 19let starej krám), dostává fakt "karate" a výměna oleje po 1Otis, vpodstatě co jízda to VTEC Xkrát a za tu dobu zmizelo cca 1-2mm oleje od rysky.... teď zkracuju interval na 8tis km. Před vánocema jsem měnil olej zase, od tý doby najeto cca 2500km a nezmizela ani kapka... dle mýho, veškerý problémy způsobuje výrobcem předepsanej interval výměny a tím způsobená zmenšená mazací schopnost oleje a tím se zapejkající kruhy...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2014 , 11:20   Citovat  

+Hard-Core+ napsal:
Nevim, třeba mě ukamenujte, ale nechápu co s těma motorama děláte... mám Del Sol 95 rok (takže 19let starej krám), dostává fakt "karate" a výměna oleje po 1Otis, vpodstatě co jízda to VTEC Xkrát a za tu dobu zmizelo cca 1-2mm oleje od rysky.... teď zkracuju interval na 8tis km. Před vánocema jsem měnil olej zase, od tý doby najeto cca 2500km a nezmizela ani kapka... dle mýho, veškerý problémy způsobuje výrobcem předepsanej interval výměny a tím způsobená zmenšená mazací schopnost oleje a tím se zapejkající kruhy...

samozrejme ze kratsi vymena oleju by castecne problem odstranila Mrk taky kdy se podivas do servisni knizky tak je tam pojem ztizene podminky, do cehoz dle meho nazoru spada 80% majitelu aut... myslis ze 80% jezdi na servis na "ztizene podminky" coz v podstate znamena vymenu oleje v polovicnim intervalu, nez je normal?? prdlajs, lidi na to kaslou, protoze ono by to stalo penize, a navic by se do te servisni knizky musel nejdriv nekdo podivat...
honda to nastesti u novych aut vyresila promennym intervalem servisu a lidi ted jezdi a divi se ze maji vymenu oleje po 12ttkm a proc asi Úsměv
ale co se tyce toho motoru kterej resime, tenhle motor ma nejakou spotrebu oleje dycky, takze litr na 5tkm je v podstate u tohoto motoru pomerne bezna vec, pokud se jezdi trochu svizneji...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2014 , 11:24   Citovat  

Petr 78 napsal:
Aha, takže by průplach TECem mohl pomoci. Za zkoušku by to stálo.
A jaký na to zapečení má vliv nastavení ECU?
Špatný předstih, směs nebo něco jiného?

teoreticky ano, ale musis brat v potaz, ze ja resim auta ktery maji tenhle problem jeste v zaruce, nekdy je to ve 20tkm nekdy v 80tkm, takze dycky je to zapecenim, ale u auta ktere ma najeto 200tkm uz nemusi byt pricina stejna, muze uz se jednat o opotrebeni...
kazdopadne k tvoji otazce, zjistilo se ze problem maji hlavne auta, ktere jsou zatezovany za studena. V ECU je upraven predstih a problem by to melo odstranit... samozrejme motor ktery uz ma zapeceny kruhy uz to neodpece zejo...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2014 , 11:30   Citovat  

SaKaL napsal:
A práce znamená kolikpak? Úsměv 5, 10, 15...?

Ale já už bych to viděl jak by to dopadlo... Odvezl bych tam auto, ať už k Aldovi, Danymu nebo prostě někam, že to za "15ku" zvládnou... Za dva dny telefon: "Hele, tak jsme to rozebrali a ono toho bude potřeba udělat trochu víc - je potřeba srovnat tohle, přelíznout támhle to, tady tudlencto vyměnit. Jo a málem bych zapomněl, koukal jsem na řetěz a přijde mi nějakej vytahanej, tak ten by už taky chtěl, když to mám dole..." Velmi šťastný to mi hlava nebere (kde je ten smajlík co si strká pistoli ke spánku? Úsměv )

ted nereknu presne, lovim v pameti, tusim ze honda na to pise cca 12hodin x hodinova sazba servisu zejo... neuznaji ti novou napln, coz je lepsi udelat, co si budeme povidat... a ostatni veci co ti servis nabidne (viz retez atd atd) zalezi na tobe jestli chces nebo nechces Mrk
jak uz sem psal, resim vetsinou auta v zaruce a tim odpadaji problemy aut s velkym najezdem, takze se to proste prekruhuje, daj se novy tesneni pod hlavu a nove gufera vsude na motoru + tesneni ktere jsou predepsane na vymenu po jednom pouziti a hotovo...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2014 , 13:26   Citovat  

MattiK napsal:
samozrejme ze kratsi vymena oleju by castecne problem odstranila Mrk taky kdy se podivas do servisni knizky tak je tam pojem ztizene podminky, do cehoz dle meho nazoru spada 80% majitelu aut... myslis ze 80% jezdi na servis na "ztizene podminky" coz v podstate znamena vymenu oleje v polovicnim intervalu, nez je normal?? prdlajs, lidi na to kaslou, protoze ono by to stalo penize, a navic by se do te servisni knizky musel nejdriv nekdo podivat...
honda to nastesti u novych aut vyresila promennym intervalem servisu a lidi ted jezdi a divi se ze maji vymenu oleje po 12ttkm a proc asi Úsměv
ale co se tyce toho motoru kterej resime, tenhle motor ma nejakou spotrebu oleje dycky, takze litr na 5tkm je v podstate u tohoto motoru pomerne bezna vec, pokud se jezdi trochu svizneji...

Amen OK
On si asi každý představí ztížené okolní podmínky jako je třeba -25C nebo +40C, prach atd., což se u nás v ČR tolik nevyskytuje. Asi by to měli v těch manuálech lépe vysvětlit, jako že se mezi ně řadí hlavně krátké časté jízdy kdy se ani motor neohřeje. Ale tak třeba to tam možná je, jenom prostě většina neumí a možná ani nechce číst (mezi řádky).

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2014 , 13:28   Citovat  

SaKaL napsal:
Amen OK
On si asi každý představí ztížené okolní podmínky jako je třeba -25C nebo +40C, prach atd., což se u nás v ČR tolik nevyskytuje. Asi by to měli v těch manuálech lépe vysvětlit, jako že se mezi ně řadí hlavně krátké časté jízdy kdy se ani motor neohřeje. Ale tak třeba to tam možná je, jenom prostě většina neumí a možná ani nechce číst (mezi řádky).

Plus si dost lidí pořád myslí, že ohřátá voda = ohřátý motor a plneeej a KO ...

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2014 , 13:39  Naposledy upravil Kendik dne 25.1.2014 , 14:19, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hellborn napsal:
Proc vlastne neni na budikach teplomer oleje, ale jen vody?Nejspis kvuli tomu, aby mechanici meli co zrat a mohli opravovat motory, ktere jsou znicene vytacenim studeneho motoru ridicem, ktery si mysli, ze uz je ohraty kdyz se podiva na teplotu vody. je to dobrý to mi hlava nebere To mi hlava nebere, proc tam teplomer oleje nedavaji automaticky, kdyz je to tak dulezita vec.Nebo je to natolik nakladne, ze by to zvysilo cenu noveho vozu?Jsem laik omlouvam se za hloupe otazky.

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2014 , 13:45   Citovat  

Kendik napsal:
Proc vlastne neni na budikach teplomer oleje, ale jen vody?Nejspis kvuli tomu, aby mechanici meli co zrat a mohli opravovat motory, ktere jsou znicene vytacenim studeneho motoru ridicem, ktery si mysli, ze uz je ohraty kdyz se podiva na teplotu vody. je to dobrý to mi hlava nebere To mi hlava nebere, proc tam teplomer oleje nedavaji automaticky, kdyz je to tak dulezita vec.Nebo je to natolik nakladne, ze by to zvysilo cenu noveho vozu?Jsem laik omlouvam se mozna za hloupe otazky.

min.by stačila kontrolka, která by při dosažení "provozní" teploty oleje zhasla OK

0
PříspěvekZaslal: 25.1.2014 , 14:25   Citovat  

Stizene podminky vobec neriesia ani v autorizaku, keby niekto prisiel s tym ze jazdy kratke trasy a ze to su ztizene podminky tak by nanho pozerali ako na blbca ktory nema kde davat prachy. Tak to je, neraz som sa pytal v autorizaku na nejake veci a smiali sa ze naco to riesim to je bezudrzbove atd... Nemaju väcsinou k autam vobec vztah ludia co tam pracuju a mnohokrat viem ja viac ako prijimaci technik. Raz sa ma pytal v Honde na oddeleni nahr. dielov na motor aky mam v Accorde a ja ze 2.4 a on sa ma pyta ci diesel ci benzin? Úsměv Ale cest vynimkam.

standacer je teď offline  standacer
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2014 , 18:27   Citovat  

Kendik napsal:
Proc vlastne neni na budikach teplomer oleje, ale jen vody?Nejspis kvuli tomu, aby mechanici meli co zrat a mohli opravovat motory, ktere jsou znicene vytacenim studeneho motoru ridicem, ktery si mysli, ze uz je ohraty kdyz se podiva na teplotu vody. je to dobrý to mi hlava nebere To mi hlava nebere, proc tam teplomer oleje nedavaji automaticky, kdyz je to tak dulezita vec.Nebo je to natolik nakladne, ze by to zvysilo cenu noveho vozu?Jsem laik omlouvam se za hloupe otazky.

U předchozího auta (Citroen C5 2.0 HDI) teploměr oleje byl. V zimě bylo zajímavé sledovat po startu vodu a olej. Nejdřív zhruba po 5km se odpoutal ode dna olej az na nějakých 65°C (voda po startu jen na malý okruh). Pak se olej zastavil a vylezla voda na provozní teplotu (velký okruh) cca 10km - no a pak už jsem většinou parkoval Úsměv.
Naopak to bylo blbý sledovat v když jsem v létě ve čtyřech se 4 koly na střeše šplhal do nějakýho průsmyku. Voda stále na 90°C a olej klidně přes 100, radši nechci vědět kolik.
Škodovky mají teplotu oleje v PP, akorát se tam musíš doklikat. Takovej
Torque si myslím, že by taky teplotu oleje mohl umět.
Jo zapomněl jsem na závěr - v zimě 10minut - 10km ve městě u nafty na zahřátí stačí. U benzínu asi o trochu méně.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2014 , 22:08   Citovat  

Hellborn napsal:

Nevim jak dlouho se ohřívá olej, oproti vodě, ale voda se ohřívá od motoru, ne motor od vody, tudíž musí být dost horký aby se ta voda od něj ohřála, to samé se od motoru ohřívá olej. Takze stačí nalít do jednoho hrnečku vodu a do druhého olej a dát to na sporák na zkoušku jaký v tom bude rozdíl Velmi šťastný
Myslím si že olejamá dostatečné mazací schopnostizuž pri nízké teplotě, jde jen o to aby se dostal všude tam kam mám. Takže pokud už je voda na provozní teplotě, nevidim důvod proč by motor neměl být připraven na všechny režimy. ?.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 2.4 spotreba oleja
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina