Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[0]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 2.4 spotreba oleja
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 4
accordexecut je teď offline  accordexecut
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2014 , 19:51   Citovat  

[quote="Hellborn"]Video - kameru jsem přilepil na volant,aby jste si užili i moje krásné křusky a nohy a hlavně byla vidět teplota venku, km, rychlost a teplota vody. Úsměv
Velky podiel natom ako sa rychlo ohreje chladici kapalina ma ci je pustene topenie alebo uplne na LO a to dost markantny rozdiel pri väcsich minusoch.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2014 , 20:04   Citovat  

Hellborn napsal:
Zahřátý olej a kovové části (blok, hlava...). Voda je ohřátá první, zbytek až později.

Když je voda ohřátá první,tak mi řekni od čeho se ohřívá?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2014 , 20:20   Citovat  

Kmóďa napsal:

Voda se ohřívá od vložek válců. Ve válcích to jak známo hoří a bouchá, takže tam je největší teplo. No a to teplo jde skrz stěny válců do chladící kapaliny.
Zatímco takový olej přijde do styku s válcema mnohem méně než chl. kapalina, tak mu trvá déle než se ohřeje.
A jiné části motoru, které jsou dál od spalovacího prostoru se ohřívají pomaleji.
Zkus si třeba po kratší jízdě v mrazu šáhnout na víko ventilů a pak na blok motoru. Ucítíš sakra rozdíl v teplotě. Možná se o blok motoru i spálíš (takže velmi optarně!) zatímco na víku ventilů si příjemě ohřeješ zmrzlé ruce. Úsměv

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2014 , 20:23   Citovat  

accordexecut napsal:

Velky podiel natom ako sa rychlo ohreje chladici kapalina ma ci je pustene topenie alebo uplne na LO a to dost markantny rozdiel pri väcsich minusoch.

Netopím dřív jak po 5-6km. Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2014 , 20:27   Citovat  

Kmóďa napsal:

Od ohně - teda od výbuchů a hoření benzínu a vzduchu. Viz. Petr78.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2014 , 20:28   Citovat  

Hellborn napsal:

Topit můžeš klidně už po těch 2 - 3 km, když chl. kapalina dosáhne provozní teplotu.
To se zase nemusíš tolik omezovat ve prospěch auta Mrk

Dneska jsem schválně zkusil zapnout topení ihned po nastartování a vyjetí a překvapilo mě, že vlažný vzduch začal foukat už po pár metrech.
Zato chl. kapalina se ohřála na provozní teplotu o poznání později.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2014 , 20:29   Citovat  

standacer napsal:
...V zimě bylo zajímavé sledovat po startu vodu a olej. Nejdřív zhruba po 5km se odpoutal ode dna olej az na nějakých 65°C (voda po startu jen na malý okruh). Pak se olej zastavil a vylezla voda na provozní teplotu (velký okruh) cca 10km - no a pak už jsem většinou parkoval...

Chceš říct,že byl olej na teplotě 65°C dříve než voda na těch nějakých provozních 80°C?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2014 , 20:40   Citovat  

Hellborn napsal:

K tomu tvém videu,když nechám motor běžet dvě minuty a pak vyjedu jako ty a bez topení,ohřeje se mi motor tak jako tobě. Nevím proč bych měl mít problém. Mám to auto deset let,po koupi se hned měnil termostat za originál a pořád se to chová stejně,celých deset let...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2014 , 20:44   Citovat  

Petr 78 napsal:
Voda se ohřívá od vložek válců. Ve válcích to jak známo hoří a bouchá, takže tam je největší teplo. No a to teplo jde skrz stěny válců do chladící kapaliny.
Zatímco takový olej přijde do styku s válcema mnohem méně než chl. kapalina, tak mu trvá déle než se ohřeje.
A jiné části motoru, které jsou dál od spalovacího prostoru se ohřívají pomaleji.
Zkus si třeba po kratší jízdě v mrazu šáhnout na víko ventilů a pak na blok motoru. Ucítíš sakra rozdíl v teplotě. Možná se o blok motoru i spálíš (takže velmi optarně!) zatímco na víku ventilů si příjemě ohřeješ zmrzlé ruce. Úsměv

To zní jak když se ohřívají jen vložky válců. Myslím že se ohřívá od spalování i hlava a blok,tam všude taky teče olej. Buudeme dělat rozbory oleje abysme zjistili při jaké teplotě nejlíp maže a rozstřikje se po motoru?

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2014 , 21:31  Naposledy upravil Kendik dne 27.1.2014 , 22:12, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Tak dnes jsem to taky zkusil a priblizne po 2.3km Úsměv Topeni zapinam ihned po nastartovani a topi asi po 400 metrech.Nastartuji a hned jedu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2014 , 21:42   Citovat  

Kmóďa napsal:
K tomu tvém videu,když nechám motor běžet dvě minuty a pak vyjedu jako ty a bez topení,ohřeje se mi motor tak jako tobě. Nevím proč bych měl mít problém. Mám to auto deset let,po koupi se hned měnil termostat za originál a pořád se to chová stejně,celých deset let...

Mně se takhle ohřeje, i když nezavírám vrata a nečekám minutu na ženu. Úsměv Dobře, ve středu pojedu asi znovat,tak natočím - to vyjedu před vrata,vyvenčím psa a až pak jedu.

Samozřejmě, že se od vložek ohřívá i zbytek motoru. Ale co se ohřeje dřív - voda nebo hliník?

standacer je teď offline  standacer
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2014 , 21:58   Citovat  

Kmóďa napsal:
Chceš říct,že byl olej na teplotě 65°C dříve než voda na těch nějakých provozních 80°C?

Ano, to přesně říkám. Předpokládám, že je to tím, že budík ukazuje teplotu vody ve velkém okruhu a ten se otevře až po dosažení nějaké teploty motoru. Celkově se to na to, že je to 2.0l nafta s litinovým ingotem, ohřívalo rychle.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2014 , 21:58   Citovat  

Hliník Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2014 , 22:19   Citovat  

Kmóďa napsal:
To zní jak když se ohřívají jen vložky válců. Myslím že se ohřívá od spalování i hlava a blok,tam všude taky teče olej. Buudeme dělat rozbory oleje abysme zjistili při jaké teplotě nejlíp maže a rozstřikje se po motoru?

To jsi to špatně přečetl nebo pochopil a vůbec nechápu kam se to snažíš směřovat s tím rozstřikováním oleje....
Tak ještě jednou.
Samozřejmě, že se postupně ohřívá celý motor, ale některé části se ohřejou dříve a nekěteré později po studeném startu.
Chápeš?

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 27.1.2014 , 22:40   Citovat  

Co tady řešíte ? zmatenej Vy si sednete do auta a už se třesete strachy, aby chudák motor náhodou neměl hustý olej , aby se nevytočil nad 2500ot. , aby se nezaplo topení moc brzy , aby se studený motor nezapekl atd .........
Ještě že mám auto jen na ježdění a nemusím řešit podobné nesmysly. nesouhlas

5 háček
-2
PříspěvekZaslal: 27.1.2014 , 23:09   Citovat  

hopit napsal:
Co tady řešíte ? zmatenej Vy si sednete do auta a už se třesete strachy, aby chudák motor náhodou neměl hustý olej , aby se nevytočil nad 2500ot. , aby se nezaplo topení moc brzy , aby se studený motor nezapekl atd .........

A pak je "radost" koupit auto po takovém spotřebiteli a řešit, proč mi motor žere olej....
Auto nestojí dvacet korun, takže si zaslouží nějaké zacházení, aby spolehlivě sloužilo co nejdéle.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
3
PříspěvekZaslal: 27.1.2014 , 23:41   Citovat  

Petr 78 napsal:
A pak je "radost" koupit auto po takovém spotřebiteli a řešit, proč mi motor žere olej....
Auto nestojí dvacet korun, takže si zaslouží nějaké zacházení, aby spolehlivě sloužilo co nejdéle.

Neřešit nesmysly a nebýt wc strachy co se kde rozbije , neznamená špatné zacházení. Kde bereš jistotu , že předchozí majitel vždy zahříval jako ty ? Kolik zničených R18 po spotřebitelích jsi viděl? Kromě čistoty motoru bys nepoznal vůbec nic .

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 0:24   Citovat  

standacer napsal:
Ano, to přesně říkám. Předpokládám, že je to tím, že budík ukazuje teplotu vody ve velkém okruhu a ten se otevře až po dosažení nějaké teploty motoru. Celkově se to na to, že je to 2.0l nafta s litinovým ingotem, ohřívalo rychle.

Předpokládám,že budík ukazuje teplotu vody v malém okruhu,tedy teplotu motoru,kterou udržuje termostat. Jaká je teplota ve velkém okruhu je úplně jedno přece...

Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
2
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 10:22   Citovat  

hopit napsal:
Neřešit nesmysly a nebýt wc strachy co se kde rozbije , neznamená špatné zacházení. Kde bereš jistotu , že předchozí majitel vždy zahříval jako ty ? Kolik zničených R18 po spotřebitelích jsi viděl? Kromě čistoty motoru bys nepoznal vůbec nic .

Nerozčiluj se, některý lidi holt mají auto na teoretizování a ne na ježdění. Velmi šťastný

LadyImagine je teď offline  LadyImagine
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 19:06   Citovat  

Hopit má pravdu, nastartuju a jedu... Ale někdy, když fakt hodně mrzne, tak když jdu se psem, natočím auto a pustím ventilátor a třeba za nějakých deset minut sednu a jedu. A dělám to jen proto, že chci mít pěkně vyhřáto, abych neklepala kosu hned po nasednutí... spotřebu neřeším, morotu to nevadí, a hlavněěě já mam pěkný teplúčko Úsměv

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 19:19   Citovat  

hopit napsal:

Ahoj Hopite,
tohle je tady normální.

Petr dost čerpá z vlastních praktických zkušenosti - všechna čest. Ale dost mi přijde, podle příspěvků v mnoha vláknech dosti teoretizuje podle testů, tabulek a výsledků hodnocení. Třeba je to jen dojem.

Já už viděl hodně D16Z6 zničených a papajících olej (kdo ne, že), ale co to auto mám já, dostává péči a někdy zahřívám 3 někdy 5 minut a někdy prostě je jen mráz bez sněhu, vlezu, vyvětrám nastartuji a než dám pás, rádio, flashku atd. a jedu hned.

Auto stále má stejnou spotřebu oleje - tudíž MAX. 2dcl na 1000km/h a to lidí vědí, jak jezd

Takže souhlas s Tvým příspěvkem, ale to je dnešní doba - lidé řeší wokurka oviny ...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2014 , 23:38   Citovat  

Kmóďa napsal:
Předpokládám,že budík ukazuje teplotu vody v malém okruhu,tedy teplotu motoru,kterou udržuje termostat. Jaká je teplota ve velkém okruhu je úplně jedno přece...

Správně, čidlo teploty chl. kapliny je v hlavě válců, takže opravdu snímá teplotu malého okruhu. je to dobrý
Teplota velkého okruhu je důležitá jenom pro spínání ventilátoru chladiče.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 1:45   Citovat  

hopit napsal:

Mě docela baví poslouchat názory některých lidí Velmi šťastný
Já tohle vůbec neřeším,moje jízda je stejně z 80-90% vytáčení motoru max do 3tisíc otáček,prostě na pohodu,takže snad splňuju šetrné zacházení i při studenějším motoru a udělám radost některým zdejším teoretikům. Akorát nevím co řeknou na to,že v mrazech jdu nastartovat auto,zamknu ho,jdu domu a vracím se až když je v něm teplo jak v obýváku pořádnej výtlem Nejspíš je klepne a budou psát něco o tom jak strašně ničím motor...

scream je teď offline  scream
1 háčko
2
PříspěvekZaslal: 29.1.2014 , 14:49   Citovat  

najazd...315tis km spotreba cca 1 liter/10 000km ... 5W-40 Castro

kym to nezerie cez 0,5l na 1000km tak to neries, nema to vyznam... skrat akurat interval vymeny max na 10tis km. Je tiez rozdiel, ci zajdis 170 km/h dialnicu ale to prdkas 90km/h mimo mesto.

Ja osobne by som to neriesil az do 1l/1000km ... potom by som dal spravit vybrus, nove kruzky, komplet repas motora... tipujem ze to vyjde cca 2000E ak sa to ma spravit poriadne.

Mal som auto co zralo 1,2l/1000km a okrem toho ze trebalo dolievat tak som nic neriesil a mozno jazdi dodnes... do sluzobneho Vita sa leje liter na 200km Lucy

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord 2.4 spotreba oleja
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina