Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Silnější baterie do Acca 7g
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Rammi je teď offline  Rammi
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2012 , 11:10   Citovat  

to Dutch:

zmátlo mě tvoje foto, kde je vidět díky jinému vzduch. filtru více místa pro baterku. jak si se vrátil zpět k origo vzduch. boxu, máme dvě totožná auta se stejným motorem a místem pro baterku (předpokládám), tak jsem opět na začátku, že mi to prostě na tu tvoji šířku 175mm nevychází a přitom ty si ji tam dostal. možná to zní už komicky Úsměv ale nejde mi to do hlavy a nechci koupit baterku a pak zjistit, že je mi k ničemu.

mimochodem co ten sport. vzduch filtr? píšeš, že si se vrátil hned zpět k origo, nějaký problém?

to AntHraX:

fakt je, že origo baterka normálně na starty stačí (v zimě horší, pod bodem mrazu jde znát jak padá kapacita a pozná se v jaké je kondici) ale rezervy moc nepobrala. pokud se vejde silnější, chtěl bych vyzkoušet.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2012 , 14:23   Citovat  

pokud budu mít dnes volněji tak ti to nafotim.Já to takhle už koupil a měl jsem to už vyndane a nepřišlo mi že by to tam někdo dodelaval je tam plastova miska ve který drží baterie a krásně jsou zde origo uchyty na kabely atd.
Filtr jsem dal pryč protože jsem ztratil komfort auta prostě bylo auto hlučne tak jsem to dal zpet

0
PříspěvekZaslal: 27.1.2012 , 20:47   Citovat  

to Dutch:

ahoj,

zadaří se ti teda nafotit, jak je baterka napasovaná? Každý den čím dál větší mráz a na baterce to jde poznat, přituhuje.... doslova Úsměv

Boracco je teď offline  Boracco
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 15:57   Citovat  

je třeba dávat pozor na to, že když je silnější baterka, tak trpí alternátor (mnohem víc se namáhá) aby větší baterii stíhal dobíjet....v servisním manuálu je vždy napsané, jakou baterii použít.... a když už silnější, tak jen o něco málo... Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 16:18   Citovat  

alternátory jsou stavěny na 70Ah(že při nastartovanym motoru dodávají 70Ah), tudiž bezproblému nabijí baterku a aj dodají do sítě energii přes baterku, ono všeobecně baterka nemá ráda krátký jízdy a popojíždění a kort v zimě při krátký trase se ani nedobíji, tudiž by to chtělo třeba občas hodit na nabíječku dobít a je klid.prostě všechno má svou udržbu.

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 16:47   Citovat  

Boracco napsal:
když je silnější baterka, tak trpí alternátor (mnohem víc se namáhá) aby větší baterii stíhal dobíjet
to mi hlava nebere kdyz mam stejny odber, tak je snad alternatoru celkem jedno jakou mam baterku pokud je nabita, ne? Akorat kdyz ma baterka vetsi kapacitu a nechas ji vybit, tak trva delsi dobu nez se uplne nabije oproti baterce s mensi kapacitou, nebo se pletu?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2012 , 18:44   Citovat  

Rammi napsal:
to Dutch:

ahoj,

zadaří se ti teda nafotit, jak je baterka napasovaná? Každý den čím dál větší mráz a na baterce to jde poznat, přituhuje.... doslova Úsměv
dnes nestíhám zítra ti sem hodím foto

Hondza je teď offline  Hondza
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 15:12   Citovat  

sablos napsal:
alternátory jsou stavěny na 70Ah(že při nastartovanym motoru dodávají 70Ah), tudiž bezproblému nabijí baterku a aj dodají do sítě energii přes baterku, ono všeobecně baterka nemá ráda krátký jízdy a popojíždění a kort v zimě při krátký trase se ani nedobíji, tudiž by to chtělo třeba občas hodit na nabíječku dobít a je klid.prostě všechno má svou udržbu.

Tady už se zase motají jednotky. Alternátor možná dává 70A, ale určitě je ho schopný dávat třeba den ne jenom hodinu.
Jinak teda pochybuju že by alternátoru nějak vadila větší baterie.

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
-1
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 17:41   Citovat  

Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný á...další..a co já jsem si tady, když jsem ho koupil, vyslechl že to není možný, že to je spočítaný a naprosto normální že do takovýho tanku daj akumulátor vhodnej max do CRX Velmi šťastný ..kdybych ho tenkrát neprodal tak bych nechal u autoelektrikáře natahat profi instalaci dozadu do kufru, tam bych hodil pořádnou baterku alespoň 60-80Ah s pořádným startovákem a bylo by po problému.. tady moje viděo s novým akumulátorem v zimě..a to bylo blbejch - 11°C ..no prostě v tomhle je Honda ostuda KO

Odkaz

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 17:49   Citovat  

cocks napsal:
Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný á...další..a co já jsem si tady, když jsem ho koupil, vyslechl že to není možný, že to je spočítaný a naprosto normální že do takovýho tanku daj akumulátor vhodnej max do CRX Velmi šťastný ..kdybych ho tenkrát neprodal tak bych nechal u autoelektrikáře natahat profi instalaci dozadu do kufru, tam bych hodil pořádnou baterku alespoň 60-80Ah s pořádným startovákem a bylo by po problému.. tady moje viděo s novým akumulátorem v zimě..a to bylo blbejch - 11°C ..no prostě v tomhle je Honda ostuda KO

Tohle mi po týdnu stání dělala 6let stará baterie (do auta šla 29.9.2005 a vyměnil jsem jí před asi 3týdny),ale s tím rozdílem,že palivo spadlo dolů,ale auto nastartovalo. Teď není problém - v neděli jsem startoval po 14dnech a naprosto v pohodě. Už tehdy jsme Ti,myslím, říkali,že máš špatnou baterii.

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 17:57   Citovat  

Hellborn napsal:
Tohle mi po týdnu stání dělala 6let stará baterie (do auta šla 29.9.2005 a vyměnil jsem jí před asi 3týdny),ale s tím rozdílem,že palivo spadlo dolů,ale auto nastartovalo. Teď není problém - v neděli jsem startoval po 14dnech a naprosto v pohodě. Už tehdy jsme Ti,myslím, říkali,že máš špatnou baterii.

ano to jsem již psal níže ale jak říkám, baterie byla nová, se svým servisem jsem spokojen, nedali by mi šapatnou, leda, že by o ní nevěděli..nevím no prostě podle mě je základ tohohle problému ve velikosti, resp. kapacitě a startovacím proudu, jinak by přece nebylo možný, že by najednou mělo tolik lidí problémy se startováním zrovna zrovínka u tohohle modelu... A v jiných případech buď je baterka úplně mrtvá nebo bez problému, tohle ale bylo vždycky něco mezi tím..navíc to dělalo ikdyž jsem přijel po dlouhý cestě a baterie musela být nabitá..po hodince stání to stejně dělalo zase..jakmile bylo kolem nuly, bylo vše ok i třeba po tom týdnu..

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 18:16   Citovat  

Rekl bych ze pokud byla nova baterka a byl problem se startovanim i po dlouhe ceste, tak muselo byt nekde neco spatne... at uz v aute nebo se samotnou baterkou... silnejsi by ale asi neuskodila, z duvodu aby se mohla menit kvuli poklesu kapacity starim treba az o nejaky ten rok pozdeji a/nebo aby byla vetsi rezerva pokud treba ma v aute nekdo hodne elektroniky kterou pouziva s vypnutym motorem atd.

alicante je teď offline  alicante
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 18:27   Citovat  

Jak uz tu take zaznelo, original, tzn. smesnych 45Ah, uplne staci. Pokud neni v aute nic doinstalovavano, co by ji vyziralo (silnejsi audio, pipak proti kunam atd.) a POKUD JE BATERKA OK, nastartuje auto vzdycky klidne i pri -25, verte tomu.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 18:38   Citovat  

cocks:
podival jsem se na to video, v podstate stejne mi startuje v zime CTR 8G. Mam jeste puvodni baterku z 2007, myslel jsem si ze bude jasne na vymenu a ted v zime jsem to rikal v servisu at mi ji vymeni. Jenze oni ji zmerili a je pry uplne v poradku. Proste se to roztaci pomaleji a taky mi pohasinaji budiky (u tepleho motoru s mnohem mensimi odpory je to podstatne lepsi), ale nastartovat neni problem nikdy.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 18:39   Citovat  

cocks napsal:

Odkaz

Tak to ti museli dát špatnou baterii...... Zajeď si ji do Hondy otestovat....... A důležité je taky ji i když je nová, tak nabít normální nabíječkou.... Udělal jsi to? Na originální baterii si já osobně nemůžu stěžovat, ikdyž má nějaký rok....

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 18:41   Citovat  

Boracco napsal:
Tak to ti museli dát špatnou baterii...... Zajeď si ji do Hondy otestovat....... A důležité je taky ji i když je nová, tak nabít normální nabíječkou.... Udělal jsi to? Na originální baterii si já osobně nemůžu stěžovat, ikdyž má nějaký rok....

No a když připočteme to DVD a myslím,že tam byla i nějaká ta hudba,že Cocksi?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 18:50   Citovat  

podle mě originální baterie jsou docela předimenzované.... zákazníci se tomu vždy diví.... třeba že mají baterii už 5 let a stále funguje...... jestli není něco špatně Úsměv (a to doslova) v tom bych Hondu nepodceňoval.....
většina baterií vydrží 2 roky a mají dost...... Ale vše je zase o údržbě, pravidelném dobíjení, a tak dále a tak dále... Někdy si stačí přečíst manuál a péči o baterii OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 20:30   Citovat  

zde slíbené foto:

IMAG0070.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMAG0070.jpg, 62.15 kB

IMAG0072.jpg

IMAG0072.jpg, 92.08 kB

IMAG0073.jpg

IMAG0073.jpg, 105.49 kB

IMAG0074.jpg

IMAG0074.jpg, 118.2 kB

IMAG0075.jpg

IMAG0075.jpg, 111.01 kB

0
PříspěvekZaslal: 31.1.2012 , 23:23   Citovat  

díky za foto ukázku OK

Pieeer1 je teď offline  Pieeer1
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2014 , 6:10   Citovat  

AntHraX napsal:
Jak už jsem psal ve vláknu o A7G(možná i v tomto Úsměv). Nevidím jedinný důvod kupovat větší baterku. Měl jsem v Accu 7 let starou origo. V mraze to už startovalo hůř. Koupil jsem znovu origo v Hondě za slušný peníz a nemám sebemenší problém...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Přesně tak ,nechal jsem se napálit vartou ,ta jediná se vešla do kastlíku a ta je slabá, origo honda má totiž při stejné velikosti startovací prout 460 AH mam pocit , kdežto varta jen 330 a to je málo, tak že vartu nekupovat, jsou to vyhozený peníze, JEN ORIGO!!! Jako se vším papa

Gabo je teď offline  Gabo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 18:00   Citovat  

A nebude horšie štartovanie spôsobené aj tým, že po otočení kľúčika sa automaticky zapnú svetlá (teda aspoň mne na xenónoch) ešte pred štartovaním a to odoberá tiež značnú časť prúdu? Ja to riešim tak, že dám na parkovačky a zapnem svetlá až po naštartovaní Mrk

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 19:53   Citovat  

Jestli to auto není úplně tupý, tak by si ta světla mělo při startování vypnout...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.4.2014 , 20:37   Citovat  

Stepa napsal:
Jestli to auto není úplně tupý, tak by si ta světla mělo při startování vypnout...

Auto tupý není, otázka je,jestli je tupý ten modul,co spouští světla... Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2014 , 0:29   Citovat  

Stepa napsal:

Pri otočení kľúčika do polohy 1 si ich zapne samo Úsměv Preto to tak obchádzam cez parkovačky.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2014 , 0:35   Citovat  

Gabo napsal:
Pri otočení kľúčika do polohy 1 si ich zapne samo Úsměv Preto to tak obchádzam cez parkovačky.

Jo, pustí, ale při točení startéru by měly zhasnout, dokud nepoběží motor - takhle to dělalo mně na Accu, Swiftu i našim na Ochcávce... Úsměv

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2014 , 2:07   Citovat  

Hellborn napsal:
Jo, pustí, ale při točení startéru by měly zhasnout, dokud nepoběží motor - takhle to dělalo mně na Accu, Swiftu i našim na Ochcávce... Úsměv

Přesně tak...pokud se děje jinak, tak to auto je tupé a není to normální.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2014 , 5:22   Citovat  

Hellborn napsal:

Co když má auto xenony a má udělané na ně automatické rozsvěcování? Není to pro ty výbojky špatně,že se rozsvítí,zhasnou a rozsvítí při každém startování?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2014 , 7:43   Citovat  

Kmóďa napsal:
Co když má auto xenony a má udělané na ně automatické rozsvěcování? Není to pro ty výbojky špatně,že se rozsvítí,zhasnou a rozsvítí při každém startování?

Je, proto jsem to nechal odpojit ještě než jsem si auto odvezl od prodejce.... Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.4.2014 , 17:32   Citovat  

Mám automatické zapínanie svetiel. Pri štartovaní mi zostanú svietiť - mám xenóny.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.4.2014 , 17:53   Citovat  

Tak teď už mám taky zkušenost, už mam také xenony a automatické rozsvěcování a mě to funguje zase jinak, při zhasnutém motoru světla funguji normalně s vypínačem. Ale jinak se na něj nemusí sahat, může zustat na off, xenony se rozsvítí až po nastartování, až s běžícím motorem...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Silnější baterie do Acca 7g
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina