Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 140, 141, 142 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Strana 141 z 486
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.12.2014 , 19:43   Citovat  

Na reseni spotreby tady mame jina temata...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Trebor je teď offline  Trebor
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.12.2014 , 13:05   Citovat  

SaKaL napsal:
Na reseni spotreby tady mame jina temata...

To jako přímo k našemu typu vozu a k dané motorizaci ...? Pokud ano, tak prosím link na dané téma, protože by mne to zajímalo celkem?
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.12.2014 , 22:01   Citovat  

Trebor napsal:
To jako přímo k našemu typu vozu a k dané motorizaci ...? Pokud ano, tak prosím link na dané téma, protože by mne to zajímalo celkem?

Třeba tudy tady
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.12.2014 , 2:22   Citovat  

jakubM napsal:
myslíte, že by byl velký problém, kdybych dal na tourera pneu o rozměru 215/45/17? myslím hlavně s orgánama (nebo v případě nehody)..

PS: pokud ano, tek sháním akutně zimní pneu 205/55/16 (pár), nebo sadu na hezkých alu 225/45/17 Úsměv

nikdo nic?
   Návrat  
miniwop je teď offline  miniwop
PříspěvekZaslal: 22.12.2014 , 10:01   Citovat  

jakubM napsal:
nikdo nic?

Pokud to není napsané v TP je to problém... pojišťovna, STK
   Návrat  
Jumbo je teď offline  Jumbo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 11:12   Citovat  

Ahojte, tak se mi Tourer (7G iCTDI, r.v. 2006 poface, najeto ca 250tkm) asi rozhodl, že mě řádně potrápí. V létě tato situace v ČB: jedu, najednou Check System + blikací hitparáda VSA a ABS. Auto jelo normálně, po 1 km jsem zastavil a vypl motor. Poté už nenastartoval. Ani po odpojení baterie na 10 minut. Takže jsem bohužel musel auto zkusit roztlačit. Chytlo naštěstí bez problémů a dojel jsem domů. Nechal jsem ho napíchnout - podpětí z baterie a nic víc. Po nějakém měsíci se začly ozývat opravdu škaredé zvuky z prostoru kde je řemen (servo, klima, altík atd). Auto šlo na dílnu, kde vyměnili ložisko v napínací kladce a jednu celou pomocnou kladku za novou. Zvuky ustaly. Další měsíc (už jsme někde v listopadu Úsměv ), opět Check System ale vůbec nic se s autem nedělo a kontrolka sama zmizela druhý den při jízdě. Kamarád opět napíchl diagnostiku - podtlak na podávací liště (či tak nějak podobně) a jezdilo se vesele dál bez problémů. Včera jsme byli 110 km od domova na rodinném vánočním setkání, nejen že jsme jeli v totálním marastu a úsecích s ledovkou domů, ale začla opět totální světelná diskotéka. Auto špatně svítilo (dálkové pomalu stejně jak potkávací a světlo mělo jinou barvu), při zatížení (stažení oken, ofuk oken, zaplé rádio, či dálkové světla, brždění apod.) začlo okamžitě blikat VSA, ABS a Airbagy. Na potkávací světla v vypnutým ofukem oken a vším ostatním, zůstalo viset pouze Check System. Zdá se mi jak nyní udeřila zima, že mám asi dost slabou baterii a dotaz tedy zní - je možné, že při slabé baterii i při jízdě, různé jednotky vyhodnotí nějaký problém a hlásí takovéto chyby? A je možné, že v půlce cesty domů, všechny tyto problémy vyjma vysícího Check System zmizeli? I světla začly zase normálně svítit. Auto se jinak totiž chovalo úplně normálně, ABS fungovalo, VSA při rozjezdech také. Airbagy jsem naštěstí nevyzkoušel HaHaaa a to byla cesta domů vážně dost náročná. Přes noc jsem odpojil baterii a dal ji nabíjet. Dnes ráno auto normálně jelo, ale zůstalo Check System. Nechám opět až to bude možné napojit na diagnostiku. Právě rovnou přemýšlím, jestli koupit novou baterii ale rád bych slyšel Váš názor. Děkuji.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 11:26   Citovat  

Jumbo napsal:
Ahojte, tak se mi Tourer (7G iCTDI, r.v. 2006 poface, najeto ca 250tkm) asi rozhodl, že mě řádně potrápí. V létě tato situace v ČB: jedu, najednou Check System + blikací hitparáda VSA a ABS. Auto jelo normálně, po 1 km jsem zastavil a vypl motor. Poté už nenastartoval. Ani po odpojení baterie na 10 minut. Takže jsem bohužel musel auto zkusit roztlačit. Chytlo naštěstí bez problémů a dojel jsem domů. Nechal jsem ho napíchnout - podpětí z baterie a nic víc. Po nějakém měsíci se začly ozývat opravdu škaredé zvuky z prostoru kde je řemen (servo, klima, altík atd). Auto šlo na dílnu, kde vyměnili ložisko v napínací kladce a jednu celou pomocnou kladku za novou. Zvuky ustaly. Další měsíc (už jsme někde v listopadu Úsměv ), opět Check System ale vůbec nic se s autem nedělo a kontrolka sama zmizela druhý den při jízdě. Kamarád opět napíchl diagnostiku - podtlak na podávací liště (či tak nějak podobně) a jezdilo se vesele dál bez problémů. Včera jsme byli 110 km od domova na rodinném vánočním setkání, nejen že jsme jeli v totálním marastu a úsecích s ledovkou domů, ale začla opět totální světelná diskotéka. Auto špatně svítilo (dálkové pomalu stejně jak potkávací a světlo mělo jinou barvu), při zatížení (stažení oken, ofuk oken, zaplé rádio, či dálkové světla, brždění apod.) začlo okamžitě blikat VSA, ABS a Airbagy. Na potkávací světla v vypnutým ofukem oken a vším ostatním, zůstalo viset pouze Check System. Zdá se mi jak nyní udeřila zima, že mám asi dost slabou baterii a dotaz tedy zní - je možné, že při slabé baterii i při jízdě, různé jednotky vyhodnotí nějaký problém a hlásí takovéto chyby? A je možné, že v půlce cesty domů, všechny tyto problémy vyjma vysícího Check System zmizeli? I světla začly zase normálně svítit. Auto se jinak totiž chovalo úplně normálně, ABS fungovalo, VSA při rozjezdech také. Airbagy jsem naštěstí nevyzkoušel HaHaaa a to byla cesta domů vážně dost náročná. Přes noc jsem odpojil baterii a dal ji nabíjet. Dnes ráno auto normálně jelo, ale zůstalo Check System. Nechám opět až to bude možné napojit na diagnostiku. Právě rovnou přemýšlím, jestli koupit novou baterii ale rád bych slyšel Váš názor. Děkuji.

Není proč váhat. Kup autu dodatečný vánoční dárek, baterii. Všechny symptomy špatné baterky si totiž v podstatě vypsal... Úsměv
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 12:09   Citovat  

Jumbo:
podtlak na podavaci liste hlasi na diagnostice i-CTDi celkem casto (jako sporadickou zavadu- rozviti se Check system, motor muze padat obcas do nouzoveho rezimu a pri novem startu se to zase nezopakuje) kvuli nacate hadici od turba. Pricin muze byt vic, ale zrejme nejaky hlodavec, potkalo me to taky. Vymena stoji nejakych par stovek i s praci, stoji za to to zkontrolovat.
   Návrat  
HIGHTOWER je teď offline  HIGHTOWER
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 12:19   Citovat  

Jumbo: v první řadě bych vyhodil tu jednu kladku navíc a dal kratší řemen (já dal ContiTech 7PK1785 Contitech, už to mám takto 3 měsíce a pohoda, vše funguje a altík nedostává tolik zabrat. Napřed jsem se trochu bál, že by mohl nastat problém, ale v pohodě Mrk S baterií asi jak radí ostatní, já koupil auto s novou a tak zatím OK Úsměv

Pokud máš tel. s androidem, doporučuji koupit diagnostiku do OBD konektoru (200-350,- Kč OBD 2 na aukru) a aplikaci Torque Torque Pro a uděláš další dobrý krok, já bez toho už nejezdím, mám stále informace o napětí, teplotě atd. informací o autě a jsem v klidu Mrk Umí i číst chyby v ECU
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 15:48   Citovat  

Neví někdo, zda je rozebíratelný tento modul tempomatu nějak? Tlačítko Decel SET reaguje jen na silné zmáčknutí, občas až druhé, tak zda tam jde nějak "předpružit" kontakt nebo jak to u něj je? Nebo jen možnost výměny? Smutný Děkuji
   Návrat  
Robbie je teď offline  Robbie
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 20:33   Citovat  

Caute,
po vymene vybojek mi asi po trech dnech prestal svitit xenon...Vsiml sem si ze den predtim se zacal o cca sekundu rozinat pozdeji jak na druhe strane a nasledujici den vypovedel sluzbu...
Dnes sem kontroloval vybojku a ta je v poradku, pojistky take v poradku...pokud se domnivam spravne bude problem ve starteru je tak?
Resil uz to nekdo?popripade jak je to s dostupnosti? přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 20:52   Citovat  

HIGHTOWER napsal:
Jumbo: v první řadě bych vyhodil tu jednu kladku navíc a dal kratší řemen (já dal ContiTech 7PK1785 Contitech, už to mám takto 3 měsíce a pohoda, vše funguje a altík nedostává tolik zabrat. Napřed jsem se trochu bál, že by mohl nastat problém, ale v pohodě Mrk S baterií asi jak radí ostatní, já koupil auto s novou a tak zatím OK Úsměv

Pokud máš tel. s androidem, doporučuji koupit diagnostiku do OBD konektoru (200-350,- Kč OBD 2 na aukru) a aplikaci Torque Torque Pro a uděláš další dobrý krok, já bez toho už nejezdím, mám stále informace o napětí, teplotě atd. informací o autě a jsem v klidu Mrk Umí i číst chyby v ECU

Díky za rady. Jaká konkrétní kladka to je? Proč by tam vlastně byla od Hondy zbytečně? Je víc zkušeností z více aut, kde je takováto úprava? Baterii koupím, nějaké osvědčené rady na koupi správné baterie tu jsou, nebo je to dnes jedno a jedná se o další spotřební zboží?

Bohužel telefén s Androidem nemám, mám Windows Phone 8.1, tak nevím, jestli tento soft bude také k sehnání.
   Návrat  
Chris je teď offline  Chris
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 22:01   Citovat  

ano, tuto kladku davali do prvych verziu N22A teda do pred Faceliftov, potom ju odstranili, pretoze sa zbytocne viacej zatazovala volnobezka alternatora. Facelift verzie, CR-V 3gen a Civic 8G uz tu kladku nemaju papa
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 23:07   Citovat  

Jumbo napsal:
Díky za rady. Jaká konkrétní kladka to je? Proč by tam vlastně byla od Hondy zbytečně? Je víc zkušeností z více aut, kde je takováto úprava? Baterii koupím, nějaké osvědčené rady na koupi správné baterie tu jsou, nebo je to dnes jedno a jedná se o další spotřební zboží?

Bohužel telefén s Androidem nemám, mám Windows Phone 8.1, tak nevím, jestli tento soft bude také k sehnání.

Chris ti už odpověděl a není co řešit, řemen je akorát, bát se toho nemusíš Mrk Je to ta viz. obrázek, prostě se jen vyšroubuje a dá pryč a dá ten kratší řemen a hotovo Úsměv

Na WP bohužel není, brácha má taky jen WP a Torque na to není a jiné aplikace netuším...

Baterii tu někdo řešil tuším, jde tam o její rozměry hlavně, aby se vešla a tuším aby to byla nejlépe alespoň 65 Ah?, prostě dostatečně silná Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2014 , 23:37   Citovat  

Z ničeho nic mi prijde, ze mi xenony sviti sklopene, asi jen 4m před auto.. Nejake tipy cim to?
   Návrat  
Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 0:02   Citovat  

jakubM napsal:
Z ničeho nic mi prijde, ze mi xenony sviti sklopene, asi jen 4m před auto.. Nejake tipy cim to?

že by nějaký problém s motorkem - s uchycením ve světle ... vyskočené/ ulomené?? možná pomůže odkaz (původně od turkpeta ze 138 stránky) ... jestli to je teda podobné s klasickýma světlama bez xenonů
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 0:14   Citovat  

Chris napsal:
ano, tuto kladku davali do prvych verziu N22A teda do pred Faceliftov, potom ju odstranili, pretoze sa zbytocne viacej zatazovala volnobezka alternatora. Facelift verzie, CR-V 3gen a Civic 8G uz tu kladku nemaju papa

A jakto že jí tam mám, když mám poface? Nebo to je jak s těmi svody a první poface jsou ještě v motorizaci jako předface nebo jsem koupil nějakej bazmekt? Velmi šťastný
   Návrat  
Miroslav Mitrík je teď offline  Miroslav Mitrík
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 1:11   Citovat  

jakubM napsal:

Nazdar, pravdepodobne mas vadny snimac vysky/zatazenia vozidla, co je na zadnej naprave vlavo. Ako si pisal, dole su obidva, takze bude to spolocna pricina. Zvykne sa don dostat voda/sol a potom uz mu niet pomoci. Draha vecicka Smutný Xenony sa sklopia na najnizsiu moznu vysku, aby si neoslnoval protiiducich.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 2:04   Citovat  

Jumbo napsal:
A jakto že jí tam mám, když mám poface? Nebo to je jak s těmi svody a první poface jsou ještě v motorizaci jako předface nebo jsem koupil nějakej bazmekt? Velmi šťastný

V pohodě, taky mám pofacelift a taky jsem jí tam měl Velmi šťastný Holt to jsou ty přechodné doby, "auto" pofacelift, ale motory ještě na skladě, tak šup tam s předfaceliftovým Velmi šťastný Nejhorší je to pak s dohledáváním ND, takto jsem to měl s mondeem kdysi, tam to bylo ale výraznější, polovina věcí z předchozí verze a polovina z nové verze Smutný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 3:53   Citovat  

Miroslav Mitrík napsal:
Nazdar, pravdepodobne mas vadny snimac vysky/zatazenia vozidla, co je na zadnej naprave vlavo. Ako si pisal, dole su obidva, takze bude to spolocna pricina. Zvykne sa don dostat voda/sol a potom uz mu niet pomoci. Draha vecicka Smutný Xenony sa sklopia na najnizsiu moznu vysku, aby si neoslnoval protiiducich.

no to mi neříkej, jak ta hračka vypadá a na kolik případně vyjde nová? jde to nějak otestovat, aby to bylo na jistotu?
   Návrat  
Miroslav Mitrík je teď offline  Miroslav Mitrík
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 4:41   Citovat  

jakubM napsal:
no to mi neříkej, jak ta hračka vypadá a na kolik případně vyjde nová? jde to nějak otestovat, aby to bylo na jistotu?

Otestovat sa to da, je to v podstate snimac na principe reostatu, cize regulovatelny odpor medzi zavernymi polohami ukazuje hodnoty odporu. Myslim ze od 2,5 do 4,5 kiloohm. Presne si to uz nepamätam. Mrkni pod auto, mas to na lavom zadnom spodnom ramene. Takisto je ten snimac aj na lavom prednom zvislom ramene. Jedina vec do ktorej idu kable (okrem ABS) je to dobrý
Cena nového je myslim +-300 eur Smutný
jazdenky 100 az 200

$_57.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
$_57.jpg, 212.68 kB
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 10:19   Citovat  

Co se týká těch xenonů,u různých aut jsem si všiml,že při startu se xenony sklopí dolů a zas vyjedou nahoru jako takový test funkce. Mě to nedělá. Taky mi xenony při koupi svítili dost dolů,tak jsem to u světel došteloval,ale tohle automatické nastavování nejspíš nefunguje. Chystám se na to podívat až bude teplo. Tohle bude problém více Accordů asi...
Jinak ta věcička,není náhodou na obou nápravách?
   Návrat  
Mienty je teď offline  Mienty
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 11:01   Citovat  

prosim vas kde na nachadza cislo motora na ktorom mieste? accord 2.2diesel rok 2006 dakujem pekne
   Návrat  
lestat771 je teď offline  lestat771
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 13:33   Citovat  

Zdravím. Potreboval by som sa poradiť o divných zvukoch v mojom A7G 2004 i-ctdi. Pri voľnobehu je počuť divné zvuky, akoby bol vyťahaný nejaký remeň alebo zlý napinák pričom napinacie kladky boli menené ešte predošlým majiteľom (vraj). Podozrenie mám už aj na vyťahanú rozvodovú reťaz, či to náhodou nerobí ona. Môj ďalší problém je, že keď auto rozbieham a nejdem príliš do otáčok tak počuť taký prerušovaný zvuk alebo chrapčanie alebo ako by som to nazval. Už keď som vo vyšších otáčkach (cca 2500- a viac) počuť už iba pekne motor. Stratu výkonu tiež nebádam, ťahá ako šialený. Vedel by mi niekto poradiť, či to môže byť už tou reťazou? Alebo je niečo s prevodovkou? Či bol olej v prevodovke menený neviem. Auto má 230 000 km. Mal už niekto takýto problém? Ak áno prosím podeľte sa o skúsenosť, dík. Úsměv
   Návrat  
lignator je teď offline  lignator
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 19:15   Citovat  

markos napsal:
Čo to znamená nesedí? Nuž, mal si si nechať povedať, mohol si mať nové na Civica, čo pasujú....

Ahoj, svody sedly perfektne, jen ten tepelný stit na ne nesedi. Puvodni trubkove svody maji tri diry na srouby. Ty none litinove svody maji diry jen dve a bohuzel v jiné rozteci a ten tepelny stit na ne proste nesedi, neda se pridelat. Takze ted jezdim bez tepelneho stitu, ale bezpecne to asi uplne nebude. Nerad bych aby mi to nekde blaflo. Takze ted se snazim sehnat novýz tepelny stit se 2 dirama k uchyceni. Nemate nekdo ? Úsměv
Jinak markos ma pravdu, na Accorda sedí i svody z Civica, stejne tak jako z CRV. Sednou do pohody, nemusi se brousit, jen maji nepatrne jiny zevni vzhled
   Návrat  
Borisek je teď offline  Borisek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.12.2014 , 15:48   Citovat  

Hážu jsem videjko které možná někomu pomůže při výběru tohodle mazla je to dobrý ,sám ho mám tři roky a spokojenost,a ty drobné připomímky si moch v tom videu odpustit ,ale když nemoch najít žadné velké třeta proti koncernu(stále vysipane dvojhmoty, o ničem řízení ,a ty jejich dětske nemoci) Se stydím
tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.12.2014 , 19:16   Citovat  

k tomu videu

- robia od 2003 nie od 2004
- moju rucnu staci potiahnut 5cm a brdzi, skor by som povedal, ze casta zavada zarezle zadne brdzy Úsměv
- DPFko nemaju, len priplatkove dodatocne montovane na zapade

Test uplne o prde Velmi šťastný
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 29.12.2014 , 22:08   Citovat  

Chris napsal:
...skor by som povedal, ze casta zavada zarezle zadne brdzy...

Znas vubec nejakou Hondu, co ji nereznou a nedrhnou pistky zadnich brzd? Proste to chce trosku udrzby, myslet na to 1-2x rocne.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2014 , 12:43   Citovat  

Bully: reagoval som len na to, ze on tam tahal tu rucnu az kdesi do nebies, takze asi v tom konkretnom testovanom kuse boli zatuhnute zadne brzdice.
Na mojej potiahnem mozno 5cm a brzdi na semaforoch v brehu a pod. Ale po 20tis po vymene su stale pekne hladke a leskle, co sa o predoslych nedalo povedat, kde kotuc bol leskly len asi 2cm z celkovej 6cm plochy. je to dobrý
   Návrat  
benza je teď offline  benza
PříspěvekZaslal: 31.12.2014 , 0:53   Citovat  

Ahoj,
co si myslíte o tomto autu - odkaz. Je to dobrá koupě? Praha je pro mě trošku z ruky a podle fotek člověk nepozná nic.
Už jednoho Accorda mám - 2,2 i-ctdi tourer. Potřebuji ale auto pro manželku a na takovéto každodenní ježdění do práce (10km denně), na vyblbnutí se. Svého Accorda se zbavovat nechci, protože je to mazlik toho střežím jako oko v hlavěÚsměv a těma krátkýma každodenníma jízdama ho nechci hned odrovnat. Můj průměrný nájezd je cca 18tkm/ročně a počítam, ze to "druhé" by najelo cca 8tkm ročně.
Už jsem jednoho Accorda 2.0 v automatu měl, s tím žena jezdila, ale rozrostli jsme se a pořídit kombika bylo nevyhnutelnéÚsměv

Cena je lákává a i když jsem chtěl něco menšího(s ohledem na manželku), po zkušenostech bych sáhnul zase po Accordu.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 7G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 140, 141, 142 ... 484, 485, 486  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina