Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kraftwerks Rotrex Supercharger ...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 7:01   Citovat  

infinity napsal:
pokud mas problem se spodkem tak bych klidne sel do 2.4/2.5L objemu. S rozumnym prislusenstvim se dostanes pomerne snadno pres 300ps+ a vsadim se, ze 300ps N/A budou daleko lepsi nez 300ps z kompresoru, prave kvuli ztrataram.

Navic F20C 2.4L se da udelat pomoci kliky z 2.4 Accordu a par drobnych upravach...jasne, ze to bude vice prace, nez jenom klika, ale i kdyby jsi mel koupit dalsi motor+jine komponenty, tak to vyjde levneji, nez ten kompresor na odkazu bez ladeni. Otazkou je jestli na to mas cas a chut se v tom vrtat Úsměv

ano objem je cesta,objem ničím nenahradíš, otázka jak moc se změní parametry omezující otáčky aby se vubec dalo ještě bezpečne točit i těch 8t a ve finále nebyl dam spíš zklamanej.nevím proč se tu objevují hodnoty 300+ atp -damovi přece nejde o navýšení max výkonu ,bavme se o nm kolem 2,5-3t ot/min, tam nevěřím ,že stejně výkonná atmo dá stejný krou´ták jak turbový motor.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 10:07   Citovat  

Koukam, ze diskuse nad zvysenim vykonu S2K se pekne rozjela Úsměv Chapu tedy spravne, ze je nekolik moznosti a jejich kombinaci: 1. kompresor, 2. male turbo, 3. zvyseni objemu a uprava/vymena nekterych dilu.

A ja mezitim zjistil, ze vlastne to, co chci, je Amuse 2300 Úsměv To je, jestli tomu dobre rozumim, zvyseny objem motoru na 2,3 litru doplneny kompresorem. Nebo i bez kompresoru, ale kazdopadne dobre upravena 2,0 na 2,3 a vyladena tak, ze tech 9 tis. toci.

A ted slovo do pranice - umi tohle v CR nekdo DOBRE udelat?

dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 10:12   Citovat  

mi prodavame tehle a mislim cena e je super tudy odkaz
tet stavim k24/k20 ale bude hotova az konce unora...
tet kit co nabizim neni zadni problem namontovat je to proste kit se vsim

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 10:13   Citovat  

DaM napsal:
Koukam, ze diskuse nad zvysenim vykonu S2K se pekne rozjela Úsměv Chapu tedy spravne, ze je nekolik moznosti a jejich kombinaci: 1. kompresor, 2. male turbo, 3. zvyseni objemu a uprava/vymena nekterych dilu.

A ja mezitim zjistil, ze vlastne to, co chci, je Amuse 2300 Úsměv To je, jestli tomu dobre rozumim, zvyseny objem motoru na 2,3 litru doplneny kompresorem. Nebo i bez kompresoru, ale kazdopadne dobre upravena 2,0 na 2,3 a vyladena tak, ze tech 9 tis. toci.

A ted slovo do pranice - umi tohle v CR nekdo DOBRE udelat?

Konkretne myslim tohle: tudy odkaz

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 10:17   Citovat  

tu firmu neznam a s firmi kteri najsou zastupeni v CR je provlem s zaruce...proto jesem psal o BRIAN CROWER

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 10:20   Citovat  

dimitar napsal:
mi prodavame tehle a mislim cena e je super tudy odkaz
tet stavim k24/k20 ale bude hotova az konce unora...
tet kit co nabizim neni zadni problem namontovat je to proste kit se vsim

To delate s p. Krejzou v ramci stavby tech aut do vrchu? Jde mi totiz o to, aby to pri spravne udrzbe (oleje, atd.) vydrzelo a za pul roku se to nepodelalo. Navic mi asi staci 2,3, prave proto, aby to porad mohlo tocit tech 9 tis., 2,4 a vic uz ani Amuse nedele a asi vi proc.

Na kolik by u vas vysla bud jen spolehliva prestavba 2.0 na tech cca. 2.3, nebo rovnou cely S2K motor s touto upravou?

skyline je teď offline  skyline
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 10:36   Citovat  

DaM: me ta diskuse docela prekvapila, predevsim odpor ke kompresoru. Ja naopak po jizde s padamovym CTR netusim, k cemu by nekdo chtel turbo. Charakter K20 zustal uplne stejny - nic-moc dole, masakr nahore, nicmene i to dolni "nic-moc" je daleko lepsi, nez serie. Kompresor proste jen K20 povysil o tridu vic. Oproti tomu jedine turbo, ktere bych snesl je Megane RS - takze ne, ze by neslo naladit "atmosferove", u dodelavaneho jsem ale ohledne naladeni skepticky (treba me tu nekdo vyvede z omylu, ale jel jsem s kde cim oturbenym od MPS pres 335i a TT RS po 750i a panameru turbo jedine ten megane mel temer nulovy lag a "atmosfericky" narust vykonu az do vysokych otacek). Coz dle meho znici to, co je na s2k zajimave a udela z ni predevsim rovinkarsky zavodak - ono jezdit se serii na hrane neni zadna sranda a kdyz se k tomu prida horsi davkovatelnost turba...

Jinak nejlevnejsi cesta k vykonu je vymena auta za takove, ktere ho uz ma. Rizika tuneni nejsou zrovna mala, viz prave ten padamuv tajpar, ktery sice jezdil fantasticky, ale pomer kc/km asi zrovna optimalni nebyl. Je to proste o prioritach - vymenou auta zase ztratis neco z toho, co mas ted a prestoze chapu, ze clovek by nejradsi vymenil jen neco (napr. zvysil vykon) a to dobre si nechal (prevodovka), je to vzdycky neco za neco. Na strane druhe, kdybys z toho udelal F22 nebo F23, stal bych v rade na svezeni, to zase ne, ze ne. Úsměv Kazdopadne to, co na videich Amuse nevidis jsou hodiny prace v garazi a uctenky za dily/servis.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 10:37  Naposledy upravil dimitar dne 4.1.2012 , 12:58, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

no napisu do brian crower co nam dporuci a coto bude tocit jaky je pozadovani vykon ?a kolik to ma najeto ?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 10:42   Citovat  

dnes dam sem graf K20 kompresor mereni u nas jako porovnani

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 10:53   Citovat  

skyline napsal:
DaM: me ta diskuse docela prekvapila, predevsim odpor ke kompresoru. Ja naopak po jizde s padamovym CTR netusim, k cemu by nekdo chtel turbo. Charakter K20 zustal uplne stejny - nic-moc dole, masakr nahore, nicmene i to dolni "nic-moc" je daleko lepsi, nez serie. Kompresor proste jen K20 povysil o tridu vic. Oproti tomu jedine turbo, ktere bych snesl je Megane RS - takze ne, ze by neslo naladit "atmosferove", u dodelavaneho jsem ale ohledne naladeni skepticky (treba me tu nekdo vyvede z omylu, ale jel jsem s kde cim oturbenym od MPS pres 335i a TT RS po 750i a panameru turbo jedine ten megane mel temer nulovy lag a "atmosfericky" narust vykonu az do vysokych otacek). Coz dle meho znici to, co je na s2k zajimave a udela z ni predevsim rovinkarsky zavodak - ono jezdit se serii na hrane neni zadna sranda a kdyz se k tomu prida horsi davkovatelnost turba...

Jinak nejlevnejsi cesta k vykonu je vymena auta za takove, ktere ho uz ma. Rizika tuneni nejsou zrovna mala, viz prave ten padamuv tajpar, ktery sice jezdil fantasticky, ale pomer kc/km asi zrovna optimalni nebyl. Je to proste o prioritach - vymenou auta zase ztratis neco z toho, co mas ted a prestoze chapu, ze clovek by nejradsi vymenil jen neco (napr. zvysil vykon) a to dobre si nechal (prevodovka), je to vzdycky neco za neco. Na strane druhe, kdybys z toho udelal F22 nebo F23, stal bych v rade na svezeni, to zase ne, ze ne. Úsměv Kazdopadne to, co na videich Amuse nevidis jsou hodiny prace v garazi a uctenky za dily/servis.

Dik za obsahly vyklad, kazdopadne je to dalsi brouk do hlavy. Asi se nakonec opravdu vykaslu na turbo i kompresor a zkusim jit cestou Amuse S2300. To, ze jde o hodne penez a casu, vim a jsem s tim smirenej. Chci to mit udelany maximalne profi, aby to neco vydrzelo, takze je mi jasny, ze za 5 tisic to nebude, asi ani dolaru Úsměv

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 11:16   Citovat  

Sel bych take do zvyseni objemu. Jednoduche, prakticke a verim, ze s dlouhou zivotnosti. Osobne o tom take uvazuji pred implementaci motoru (H22) do Attacku.
Tudiz ... jdi do toho pripadne co nejdrive, at ma nekdo zkusenosti OK Lucy

Robert de Nitro je teď offline  Robert de Nitro
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 12:45   Citovat  

Já si nemyslím, že se tu dá porovnávat motor K20 a motor z S2000 a už vůbec ne co do otázky přeplnění. Myslím si, že K motory jsou snadněji laditelné. Myslím, že přidat K-čku 100 koní je snazší než F-ku 50. Atom Ariel je K20 také s kompresorem Eaton. Všechny ty rozsáhle diskuze na netu mě jasně ukazují, že pokud nám už není jako tenkrát dvacet let, tak nám ty dvoulitry prostě nestačí i když Honda motory mám nejradši.
A teď mě napadlo v USA se dělala S2000 i jako 2.2, točila méně, ale určitě by nebyl problém jí roztočit. Možná by přivézt 2.2 bylo nejsnazší řešení

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 13:08   Citovat  

cena bi bila asi :
Stroker kit-3436,45
Vacky - 650
pruz+ret - 438
AEM EMS cca-1300
---------
USD 5824,46+DPH
prace +ladeni asi tak 70-80 hodyn x 500.-

No levne to si nebude Velmi šťastný a je to minimum veci co je potreba ...

0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 14:09   Citovat  

a nebo udělej turbo a mechanický kompresor zároveň (Lancia, wv)

SCdTurbodh22.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
SCdTurbodh22.jpg, 78.48 kB

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 14:40   Citovat  

dimitar napsal:
cena bi bila asi :
Stroker kit-3436,45
Vacky - 650
pruz+ret - 438
AEM EMS cca-1300
---------
USD 5824,46+DPH
prace +ladeni asi tak 70-80 hodyn x 500.-

No levne to si nebude Velmi šťastný a je to minimum veci co je potreba ...

Takze zvyseni objemu na cca. 2.3 litru se vsim vsudy tak, aby to bylo porad jeste bezpecne, by u vas vyslo kolem 150 tis. Kc. Pocitam spravne?

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 14:45   Citovat  

Robert de Nitro napsal:
Já si nemyslím, že se tu dá porovnávat motor K20 a motor z S2000 a už vůbec ne co do otázky přeplnění. Myslím si, že K motory jsou snadněji laditelné. Myslím, že přidat K-čku 100 koní je snazší než F-ku 50. Atom Ariel je K20 také s kompresorem Eaton. Všechny ty rozsáhle diskuze na netu mě jasně ukazují, že pokud nám už není jako tenkrát dvacet let, tak nám ty dvoulitry prostě nestačí i když Honda motory mám nejradši.
A teď mě napadlo v USA se dělala S2000 i jako 2.2, točila méně, ale určitě by nebyl problém jí roztočit. Možná by přivézt 2.2 bylo nejsnazší řešení

Ta 2.2 toci seriove "jen" 8,5 tis. narozdil od 2.0 tocici 9 tis. a ma jinak ale stejne parametry - vykon i kroutak. Tak nevim, zda bych si nejak pomohl. Navic ted mam uplne novej motor F20C (najeto jen asi 6-7 tisic km), tak nechci kupovat dalsi a spis poladit tenhle...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 15:06   Citovat  

DaM napsal:
Takze zvyseni objemu na cca. 2.3 litru se vsim vsudy tak, aby to bylo porad jeste bezpecne, by u vas vyslo kolem 150 tis. Kc. Pocitam spravne?

no cena se spocita v den obednavce podle kurzu ale bude to tam nekde...

0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 15:06   Citovat  

DaM napsal:
Ta 2.2 toci seriove "jen" 8,5 tis. narozdil od 2.0 tocici 9 tis. a ma jinak ale stejne parametry - vykon i kroutak. Tak nevim, zda bych si nejak pomohl. Navic ted mam uplne novej motor F20C (najeto jen asi 6-7 tisic km), tak nechci kupovat dalsi a spis poladit tenhle...

no ano, točí méně ale má stejný výkon, tak že pokud zvednu otáčky z 8500 (2.2) na 9000 (2.0) získám ten výkon který dosáhnu zvětšením oběmu pomocí Stroker kitu. Určitě by stačil jen blok, hlavy budou stejné, jen bych poladil palivo.
Ze stejného důvodu se kříží motor K20 s blokem K24, na co kupovat Stroker kit, když můžu rovnou vyměnit blok.
Už to nenajdu ale takové křížence, bloků a hlav dělá pro motorsport Skunk 2 a jejich monstra maj v extrému až 350koní atmosférických.
Engine Type K24A DOHC iVTEC, head K20A
Bore & Stroke 90.5 x 99
Compression Ratio 15.0 : 1
Horsepower 350 whp
Torque 225 wtq
Wheel Base 100.5”

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 15:13   Citovat  

Robert de Nitro napsal:
no ano, točí méně ale má stejný výkon, tak že pokud zvednu otáčky z 8500 (2.2) na 9000 (2.0) získám ten výkon který dosáhnu zvětšením oběmu pomocí Stroker kitu. Určitě by stačil jen blok, hlavy budou stejné, jen bych poladil palivo.
Ze stejného důvodu se kříží motor K20 s blokem K24, na co kupovat Stroker kit, když můžu rovnou vyměnit blok.
Už to nenajdu ale takové křížence, bloků a hlav dělá pro motorsport Skunk 2 a jejich monstra maj v extrému až 350koní atmosférických.
Engine Type K24A DOHC iVTEC, head K20A
Bore & Stroke 90.5 x 99
Compression Ratio 15.0 : 1
Horsepower 350 whp
Torque 225 wtq
Wheel Base 100.5”

tet delam K24/k20 a v serije to dava 240-250 hp dostat se na 300WHP nebude sranda ...a jeste k24 blok nepujde jen tak misto F20

0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 15:32   Citovat  

dimitar napsal:
tet delam K24/k20 a v serije to dava 240-250 hp dostat se na 300WHP nebude sranda ...a jeste k24 blok nepujde jen tak misto F20

nedáváš pozor, nepsal jsem o křížení mortoru F20a K24! Motor 2.2 v S2000 není K-čkovej, ale F22C1.
Psal jsem to proto, že pro S2000 v USA máte ten Stroker už origo od Hondy! Věřím, že blok F22C1 vyjde levněji než
150.000,- za zvětšení motoru F20 na 2,3L.
Každý by si měl předem říct, kam až chce zajít a na co pak auto požívat. Viděl jsem drag integru a ta má 4000koní (slovy-čtyřitisíce) ale vydrží jen pár jízd na 400m. Na youtube jsou také S2000 s 500, 600, 700, 800, 900-ti koňmi. Snažím se přispět svým názorem a možná pomoct. Vy mě také hodně pomáháte! No ale pak je tu stále to lidské: "co člověk to názor".
Jsem za tyto fóra rád!

fedzx2.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
fedzx2.jpg, 66.03 kB

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 15:41   Citovat  

Robert de Nitro napsal:
nedáváš pozor, nepsal jsem o křížení mortoru F20a K24! Motor 2.2 v S2000 není K-čkovej, ale F22C1.
Psal jsem to proto, že pro S2000 v USA máte ten Stroker už origo od Hondy! Věřím, že blok F22C1 vyjde levněji než
150.000,- za zvětšení motoru F20 na 2,3L.
Každý by si měl předem říct, kam až chce zajít a na co pak auto požívat. Viděl jsem drag integru a ta má 4000koní (slovy-čtyřitisíce) ale vydrží jen pár jízd na 400m. Na youtube jsou také S2000 s 500, 600, 700, 800, 900-ti koňmi. Snažím se přispět svým názorem a možná pomoct. Vy mě také hodně pomáháte! No ale pak je tu stále to lidské: "co člověk to názor".
Jsem za tyto fóra rád!

Takze myslis, ze kdyz sezenu dobrej F22C1 (nebo jen cast?), tak to nekdo tady v CR da dohromady s tim mym soucasnym F20C? Ziskam tim tedy lepsi zatah v nizsich otackach a moznost dalsich uprav nekam smerem k 280 ps, idealne tedy bez kompresoru a turba? Sorry, ze se furt tak blbe ptam, ale jsem v tomhle uplnej laik Smutný

0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 15:49   Citovat  

DaM napsal:
Takze myslis, ze kdyz sezenu dobrej F22C1 (nebo jen cast?), tak to nekdo tady v CR da dohromady s tim mym soucasnym F20C? Ziskam tim tedy lepsi zatah v nizsich otackach a moznost dalsich uprav nekam smerem k 280 ps, idealne tedy bez kompresoru a turba? Sorry, ze se furt tak blbe ptam, ale jsem v tomhle uplnej laik Smutný

já myslím, že v každým případě ti zbude rezervní F20 a to je vždy dobrý. Ale zase to je "jen" můj názor . . ..
Další cesta je inspirovat se u závodních týmů co jezdí s S000. V Essenu na autoshow jsem viděl S2000 a měla něco ke 300koní.
Pokud jsi úplný laik, tak studuj!! Pročítej www stránky, fóra, googluj, jinak to může hodně bolet.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 16:07   Citovat  

je to asi taky mozni ale zase koupit blok v dobrym stavu nebude sranda ...a potom zustenes u CR 11,0/1 vykon ce navisi kvuli vackama s f20 o neco ale vic nez 10hp to nebude a co dal?pokud se bude zvisovat compresni pomer a to musi se zase vracime na pisti a ojnice ecu a vse mimo kliku ....

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 16:47   Citovat  

dame měl by sis hlavně ujasnit požadavky,podle mě investice do strokerkitu nebude korespondovat se ziskem.sám vidíš jak je udělaná ta 2,2 -pár nm ve spodku bude mít navíc ale nahoře to nedá nic a jsem skeptickej skrz možnost to točit víc -ne že by to nešlo ale jak to pak bude s výdrží a opotřebením.
motory s 500,600 atd konmi budou mít projev přesně který dam říkal že nechce tzn dole nic nahoře peklo.navíc to obnáší další problémy se spojkou,převody,kardanem ....

DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 17:11   Citovat  

monty napsal:
dame měl by sis hlavně ujasnit požadavky,podle mě investice do strokerkitu nebude korespondovat se ziskem.sám vidíš jak je udělaná ta 2,2 -pár nm ve spodku bude mít navíc ale nahoře to nedá nic a jsem skeptickej skrz možnost to točit víc -ne že by to nešlo ale jak to pak bude s výdrží a opotřebením.
motory s 500,600 atd konmi budou mít projev přesně který dam říkal že nechce tzn dole nic nahoře peklo.navíc to obnáší další problémy se spojkou,převody,kardanem ....

Tak si to vic a vic ujasnuju a zjistuju, ze motor tedy zatim necham byt tak jak je, a zacnu se v mezidobi starat o rizeni, brzdy a kastli. No a pak se k tomu motoru asi vratim...

Moc vam vsem dekuju za spoustu informaci, Dimitrimu i za kalkulaci, ale fakt si to musim jeste poradne promyslet. Prece jen me novej motor i s se spojkou stal 170 tis., tak to ted nechci hned podelat Úsměv

skyline je teď offline  skyline
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 17:21   Citovat  

DaM: neco ke studiu:
- Kompresor na S2k i s grafem: tudy odkaz
- Srovnani seriove F20 s F22: tudy odkaz

Dle vseho je F22 silnejsi, nez na papire a kroutak hlavne ve strednim pasmu je presne tam, kde bys ho chtel mit. Takze ani tato varianta neni uplne mimo. Ale s novym F20 pod kapotou uz to asi nema smysl resit, aspon prozatim.

PS: kvuli cemu vubec "padl" puvodni motor a kolik mel najeto? Neco, na co bacha, nebo proste smula?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
DaM je teď offline  DaM
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 17:33   Citovat  

skyline napsal:
DaM: neco ke studiu:
- Kompresor na S2k i s grafem: tudy odkaz
- Srovnani seriove F20 s F22: tudy odkaz

Dle vseho je F22 silnejsi, nez na papire a kroutak hlavne ve strednim pasmu je presne tam, kde bys ho chtel mit. Takze ani tato varianta neni uplne mimo. Ale s novym F20 pod kapotou uz to asi nema smysl resit, aspon prozatim.

PS: kvuli cemu vubec "padl" puvodni motor a kolik mel najeto? Neco, na co bacha, nebo proste smula?

Diky za odkazy! Co se toho exmotoru tyce, mel kolem 112 tis. najeto a pri klidne jizde 130 po dalnici (fakt!) najednou prestal tahnout a bum - dira v bloku motoru. Presny duvod neznam, oleje melo byt dost, fakt nevim Smutný

padam je teď offline  padam
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 17:38   Citovat  

Nesledoval jsem moc diskuzi, ale co se týká mého K20 s Rotrexem, tak pocitově super záležitost, sice mi vyskočila na Ringu ojnice, ale vypadá to, že to nesouvisí přímo s kompresorem, spíše to vypadá na únavu materiálu, který byl asi více tepelně namáhán (kompletní sériový vnitřek).
Do nového motoru už přijdou kované věci a možná i lehce snížíme kompresní poměr.

K F20 se nedokážu vyjádřit, přeci jen je to jiná káva než K20. Každopádně charakter přeplňování Rotrexu mi naprosto vyhovoval, dalo se jezdit v pohodě na šestku od 1500ot, což v sérii šlo tak od 2500ot aby se to auto vůbec pohlo, dole sice Rotrex nepřidá tolik, ale nárůst plnícího tlaku a tudíž i výkonu je naprosto lineární. Přijde mi, že je větší zábava řadit před omezovačem, než bv v 7.500ot., kde dochází JRSC dech.

maxxi je teď offline  maxxi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 20:00   Citovat  

padam napsal:
Nesledoval jsem moc diskuzi, ale co se týká mého K20 s Rotrexem, tak pocitově super záležitost, sice mi vyskočila na Ringu ojnice, ale vypadá to, že to nesouvisí přímo s kompresorem, spíše to vypadá na únavu materiálu, který byl asi více tepelně namáhán (kompletní sériový vnitřek).
Do nového motoru už přijdou kované věci a možná i lehce snížíme kompresní poměr.

K F20 se nedokážu vyjádřit, přeci jen je to jiná káva než K20. Každopádně charakter přeplňování Rotrexu mi naprosto vyhovoval, dalo se jezdit v pohodě na šestku od 1500ot, což v sérii šlo tak od 2500ot aby se to auto vůbec pohlo, dole sice Rotrex nepřidá tolik, ale nárůst plnícího tlaku a tudíž i výkonu je naprosto lineární. Přijde mi, že je větší zábava řadit před omezovačem, než bv v 7.500ot., kde dochází JRSC dech.

Čau a to si vyčetl kde že JRSC dochází dech v 7500ot? Já to tedy memam ještě odbržděný ale co jsem koukal na grafy na netu tak výkon roste až do 8500ot a pocitově mi to taky nepřijde ža by tam byla nějakou díra máš k tomu nějaká data ,docela by mě to zajímalo.

0
PříspěvekZaslal: 4.1.2012 , 20:12   Citovat  

DaM napsal:
Tak si to vic a vic ujasnuju a zjistuju, ze motor tedy zatim necham byt tak jak je, a zacnu se v mezidobi starat o rizeni, brzdy a kastli. No a pak se k tomu motoru asi vratim...

Moc vam vsem dekuju za spoustu informaci, Dimitrimu i za kalkulaci, ale fakt si to musim jeste poradne promyslet. Prece jen me novej motor i s se spojkou stal 170 tis., tak to ted nechci hned podelat Úsměv

Úsměv to bych nazval: "Jak tuneři přicházejí o iluze" . . . . hlavu vzhůru kamaráde, opravdu nejdřív promysli co pak od vozu očekáváš, nakonec zjistíš, že za svých 300koní v S2000 jsi už mohl mít dávno NSX! Původní představa se vždy podstatně zdraží. Ani nebudu psát na kolik mě vyšlo přeplnit Prelude původně s dvoulitrem, nyní H22A7 ale ta NSX by už doma byla.
PS: těch vyzkočených ojnic po přeplnění je nějak podezřele hodně! Nepodceňujte písty a ojnice!

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kraftwerks Rotrex Supercharger ...
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina